Ελλάδα

Πάτρα: Νέα αποβολή μαθητών για κινητό – Ανέβασαν βίντεο στο TikTok που τράβηξαν στο μάθημα

Με αποβολή τιμωρήθηκαν δύο μαθητές Γυμνασίου στα νότια προάστια της Πάτρας, καθώς ανήρτησαν βίντεο στο TikTok, μέσα από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (18.09.2024) ενώ οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου ήταν στο μάθημα.

Ένας μαθητής φωτογράφισε συμμαθητή του μέσα στη σχολική αίθουσα και ενώ η καθηγήτρια (φιλόλογος) παρέδιδε μάθημα. Στη συνέχεια, ο μαθητής που εικονιζόταν στη φωτογραφία, την ανήρτησε στο TikTok. Μάλιστα, στη φωτογραφία απεικονίζεται και η καθηγήτρια, η οποία είχε γυρισμένη την πλάτη στους μαθητές και έγραφε στον διαδραστικό πίνακα.

Η ανάρτηση έπεσε στην αντίληψη των εκπαιδευτικών μέσα σε λίγη ώρα. Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι οι δύο μαθητές κλήθηκαν από τη διευθύντρια να δώσουν εξηγήσεις και ο μαθητής που έκανε την ανάρτηση προχώρησε στη διαγραφή της.

Για τη διαχείριση του περιστατικού συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης (19.09.2024) ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου και αποφασίστηκε η επιβολή της ποινής της αποβολής δύο ημερών στους μαθητές, τόσο σε εκείνον που τράβηξε τη φωτογραφία, όσο και σε εκείνον που την ανέβασε στο TikTok.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες αργότερα από την πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού, πάλι σε σχολείο της Πάτρας. Για το συγκεκριμένο περιστατικό διεξάγεται έρευνα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς οι γονείς του μαθητή μιλούν για εξάντληση της αυστηρότητας και καταχρηστική συμπεριφορά της διευθύντριας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική