Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Νέο ξέσπασμα για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας – «Δεν έκανα εγώ την καταγγελία που λένε»

Πάτρα: Νέο ξέσπασμα για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας – «Δεν έκανα εγώ την καταγγελία που λένε»

Ανοίγουν κλειστά στόματα στην Πάτρα και όχι μόνο, για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας. Ξεσπάει η πρώην σύντροφος του Μάνου Δασκαλάκη…

Οι καταγγελίες για την κακοποίηση της Τζωρτζίνα στο Live News, από τη γιαγιά του αδικοχαμένου παιδιού προκάλεσαν αίσθηση. Και αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι το παιδί είχε νοσηλευθεί και το 2015 στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα, με «περίεργη» τροφική δηλητηρίαση, τότε είναι βέβαιο πως η όλη ιστορία καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Ουσιαστικά μέχρι σήμερα για την κακοποίηση της μικρής Τζωρτζίνας έχουμε τα εξής περιστατικά: Στις 22 Αυγούστου 2014 το «Χαμόγελο του παιδιού» ειδοποιείται για κακοποίηση. Ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου, υποστήριξαν ότι η καταγγελία προερχόταν από μία γειτόνισσα. Η κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε το σπίτι όμως έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της οικογένειας, συνέταξε μία «αθωωτική» έκθεση και απεχώρησε.

Κάποιοι είπαν ότι την καταγγελία για κακοποίηση του παιδιού έκανε η πρώην τότε, κοπέλα του Μάνου Δασκαλάκη. Κάτι που η ίδια διαψεύδει. Με δηλώσεις της, στην εφημερίδα Πελοπόννησος δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν τηλεφώνησε ποτέ για κακοποίηση παιδιού και μάλιστα καταθέτει και ενόρκως τον ισχυρισμό της, όπου απαιτηθεί. «Είναι προφανές ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε ψέματα και σε αυτήν την περίπτωση. Η καταγγελία έγινε από γειτόνισσα και δυστυχώς δεν προχώρησε μιας και το ζευγάρι κατάφερε και έπεισε την κοινωνική λειτουργό.»

Σε σχέση με τις άλλες δύο καταγγελίες τις οποίες αποκάλυψε η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου είναι προφανές ότι έγιναν… για εκδικητικούς λόγους. Και αυτό γιατί εμμέσως η κυρία Λεγάτου κατηγορεί (χωρίς να τους κατονομάζει) μέλη της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη. Ότι δηλαδή επέστρεψαν το παιδί… με μώλωπες! Τα ερωτήματα προφανή: Για ποιον λόγο δεν έγινε η καταγγελία τότε; Για ποιον λόγο αφού διαπίστωσαν την πρώτη κακοποίηση… ξαναπήγαν το παιδί στο συγγενικό σπίτι;

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τις καταγγελίες για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, είπε χθες ότι όσο και αν έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία που έχει σε θέματα παιδικής κακοποίησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το τι είχε φτάσει στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και αν υπήρξαν ολιγωρίες.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, αποκάλυψε πως μετά την καταγγελία που είχε γίνει για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, όταν ήταν ακόμη μωρό, ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάτρας, έγινε σχεδόν δύο μήνες αργότερα! Όπως ανάφερε είχε υπάρξει ανώνυμη καταγγελία πως το 10 μηνών μωρό κακοποιείται από τους γονείς του, τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις