Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Ο Απόστολος Λύτρας αποκαλύπτει την άγνωστη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη

Γυναικοκτονία στην Κρήτη

Ο Απόστολος Λύτρας ήταν μέχρι να συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τόσο την 33χρονη, όσο και τον Μάνο Δασκαλάκη. Έζησε τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα, από πολύ κοντά…

Ο Απόστολος Λύτρας διέκρινε όπως είπε, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είχαν κοινές απόψεις για τους θανάτους των παιδιών τους, από την Πάτρα. «Αυτός ήταν και ο λόγος που άφησα την υπόθεση» είπε μεταξύ άλλων στον Alpha. Τόνισε πως ο Μάνος Δασκαλάκης τον είχε ενημερώσει πως δεν θα στηρίξει την Ρούλα Πισπιρίγκου αν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία. Έτσι η σημερινή του δήλωση στην εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ» δεν ήταν έκπληξη για τον έμπειρο δικηγόρο.

Ο Απόστολος Λύτρας είπε: «Ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν συλληφθεί. Την ενημέρωσα πως δεν θα συνεχίσω μαζί της. Της είπα πως από τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης διαφοροποιείται και ξέρω πράγματα τόσο για εκείνον όσο και για εσένα, δεν είναι σωστό να αναλάβω την υπεράσπισή σου. Δεν ήταν δυνατόν από τη στιγμή που τους είχα και τους δύο, ξαφνικά να έχω μόνο την Ρούλα Πισπιρίγκου, που θα βρεθεί αντιμέτωπη στα δικαστήρια με τον Μάνο Δασκαλάκη.»

Ο ποινικολόγος θέλησε να απαντήσει σε όσους αφήνουν να εννοηθεί πως εγκατέλειψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου επειδή φοβήθηκε για την έκβαση της υπόθεσης. «Το ακούω και από συναδέλφους μου και πραγματικά μένω έκπληκτος. Ο λόγος που δεν συνέχισα με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτός που σας είπα. Προβλέπω ότι στα δικαστήρια ο ένας θα βρεθεί απέναντι στον άλλον.»

Σε ανακοίνωση που είχε εκδόσει το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Λύτρα αναφέρονταν μεταξύ άλλων: «Είχαν δικαίωμα να εμπιστευτούν στο δικηγόρο τις απόψεις, τις κρίσεις, τα στοιχεία που ενδεχομένως είχαν για την υπόθεση τους για τα οποία ο Δικηγορος έχει την υποχρέωση εχεμύθειας. Υπενθυμίζω δε, ότι μέχρι εκείνο το στάδιο, η διενεργηθείσα Αυτεπαγγελτη προανάκριση αλλά και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις ακόμα και οι θεράποντες ιατροί, είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Επαναλαμβάνω οι διορισθέντες ιατροδικαστές οι διενεργήσαντες την νεκροψία- νεκροτομή με τις εκθέσεις τους προς τις αρμόδιες αρχές κατέληγαν σε αιτίες θανάτου: ηπατική ανεπάρκεια και αγενέσια φλεβοκομβου. Αυτά ήταν τα δεδομένα κατά το χρόνο ανάληψης από μέρους μου της υπόθεσης με τα οποία ασχολήθηκα εγώ όπως και άλλοι δυο συνάδελφοι μου παράλληλα. Όσον αφορά τώρα στην παραίτηση μου από την δήθεν υπεράσπιση: ουδέποτε ως προανέφερα είχα εντολή υπεράσπισης δεδομενου ότι δεν υπήρχε και υποκείμενο υπεράσπισης ελλείψει κατηγορουμένου.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις