Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Όταν ο Μάνος Δασκαλάκης ζητούσε να «κατέβει» η είδηση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Πώς το εξηγεί

Μάνος Δασκαλάκης

Είναι τέλη του περασμένου Γενάρη. Η 9χρονη Τζωρτζίνα έχει χάσει τη μάχη από την κεταμίνη που της χορηγήθηκε και η είδηση δημοσιεύεται αρχικά στην Πάτρα. Ο Μάνος Δασκαλάκης αρχίζει να στέλνει μηνύματα…

Η τραγωδία με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα έχει ολοκληρωθεί και ο Μάνος Δασκαλάκης στέλνει μηνύματα σε δημοσιογράφους να δείξουν σεβασμό και να σταματήσουν να ασχολούνται με την υπόθεση. Ήταν η εποχή που οι ψίθυροι για την Ρούλα Πισπιρίγκου είχαν αρχίσει να προκαλούν συζητήσεις. Η εποχή που ο 30χρονος στεκόταν στο πλευρό της και προσπαθούσε να την στηρίξει. Οι μέρες που η χώρα μάθαινε πως μια οικογένεια έχασε και τα τρία της παιδιά, με τους γιατρούς να μην μπορούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Η καρδιά του χειμώνα που το θέμα άρχισε να μετατρέπεται σε θρίλερ.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στένει μήνυμα, μέσω της εφαρμογής messenger (Facebook) στον αρχισυντάκτη του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Βαγγέλη Γερογιάννη. Τον γνωρίζει από τότε που έπαιζε στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Του ζητά να «κατέβει» το δημοσίευμα. Συγκεκριμένα γράφει: «Σεβαστείτε…Μην ανεβάζετε τπτ. Κατέβασε το. Γράφετε ότι θέλετε…».

Το δημοσίευμα αναφέρεται αποκλειστικά στην τραγική είδηση του θανάτου της Τζωρτζίνας και καταλήγει πως «ο θάνατος της εγείρει ερωτήματα, αφού πρόκειται για το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας, που σε σύντομο χρονικό διάστημα φεύγει από τη ζωή». Προβληματισμός που αποτυπώθηκε και αποδόθηκε αρχικά ως τραγικό παιχνίδι της μοίρας για το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Προφανώς, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη τη δεδομένη στιγμή, τα όσα θα ακολουθούσαν.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, το βράδυ της Παρασκευής, στην τηλεοπτική συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ερωτηθείς γιατί ζήτησε να αποσυρθεί η δημοσίευση ισχυρίστηκε, ότι αρχικά «πήρε τηλέφωνο στην εφημερίδα λέγοντας «κατεβάστε το, γιατί δεν είχε ειδοποιήσει γιαγιάδες και τα σχετικά, οπότε δεν γνώριζαν τίποτα» και συνεχίζοντας την απάντηση – αγνοώντας πως υπάρχει το μήνυμά του κάθε άλλο παρά ενός τέτοιου περιεχομένου – αναφέρει λανθασμένα ότι το έστειλε στον αρχισυντάκτη του pelop.gr, Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο!

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει οι γιατροί του «Αγλαΐα Κυριακού» και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, βεβαιώνεται στις 15.50 το μεσημέρι του Σαββάτου της 29ης Ιανουαρίου και η δημοσίευση της είδησης γίνεται σχεδόν μετά από 5 ώρες. Xρoνικό διάστημα που θεωρείται απίθανο να μην είχαν πληροφορηθεί το τραγικό συμβάν οι «γιαγιάδες» και λοιποί συγγενείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις