Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Στην Αθήνα το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας – Γρηγόρης Λέων: Βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους

Πάτρα: Στην Αθήνα το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας – Γρηγόρης Λέων: Βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε το φιαλίδιο αίματος από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, όπου είχε ληφθεί από την Τζωρτζίνα λίγες ώρες πριν την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία.

Σύμφωνα με το thebest.gr από την ανάλυση του υλικού αναμένεται να διαπιστωθεί αν είχε χορηγηθεί κεταμίνη ή άλλη φαρμακευτική ουσία στην Τζωρτζίνα πριν την ανακοπή που την οδήγησε στη βαριά αναπηρία και σίγουρα πριν το θάνατό της τον περασμένο Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, η Τζωρτζίνα εισήχθη στις 8 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο με τη μητέρα της να αναφέρει πως το 9χρονο κορίτσι είχε σπασμούς, οι οποίοι όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις.

Μόλις τρεις μέρες μετά οι γιατροί κλήθηκαν στο δωμάτιο που νοσηλεύονταν το παιδί και το βρήκαν  ωχρό και χωρίς σφυγμό. Για περισσότερα από 50 λεπτά προχώρησαν σε  καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με αποτέλεσμα το παιδί να επιζήσει έχοντας όμως υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Από την τοξικολογική εξέταση, στο αίμα που ελήφθη μετά την ανακοπή, διαπιστώθηκαν βενζινοδιαζεπίνες.

Σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη ο πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι είναι καθοριστικής σημασίας.

«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων», δήλωσε ο κ. Λέων.

Δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό

Μιλώντας στην ΕΡΤ εκπομπή «Από τις Έξι» ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι η ανεύρεσή του φιαλιδίου έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα.

«Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο ετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας» δήλωσε ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό. Δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».

Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους

Ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε επίσης στην ΕΡΤ πως «η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος».

Και όπως υποστήριξε «ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις