Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Στο νοσοκομείο τα τρία κρούσματα κορονοϊού από το Άσυλο Ανιάτων

Πάτρα: Στο νοσοκομείο τα τρία κρούσματα κορονοϊού από το Άσυλο Ανιάτων
Φωτογραφία patrastimes.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα καθώς στο Άσυλο Ανιάτων έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα κορονοϊού. Μάλιστα, τρεις τρόφιμοι του ιδρύματος – όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ – έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. 

Εκτός από τους τρεις φιλοξενούμενους, θετική στον κορονοϊό εντοπίστηκε και μία υπάλληλος της δομής, η οποία – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στο Ίδρυμα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ τρόφιμοι και εργαζόμενοι υποβάλλονται σε τεστ. 

Τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο Άσυλο Ανιάτων έχουν σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Πάτρας καθώς στη δομή φιλοξενούνται πάνω από 80 περιθαλπόμενοι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για το συμβάν ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και η Διεύθυνση Υγιεινής Αχαΐας.

Click4more: Lockdown: Προς τις 21 Δεκεμβρίου το άνοιγμα καταστημάτων του λιανεμπορίου

Η ανακοίνωση του ιδρύματος

Σας γνωρίζουμε ότι σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Ίδρυμα μας, στα πλαίσια των τακτικών μας ελέγχων που προβλέπονται από το Νόμο, σε συνεργασία με το ιδιωτικό εργαστήριο ΒΙΟΛΑΝ Α.Ε, διαπιστώθηκαν τέσσερα (4) θετικά κρούσματα : μια εργαζόμενη και τρείς τρόφιμοι.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση για την ύπαρξη των θετικών κρουσμάτων, ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου θετικού κρούσματος του οποίου η εκπόνηση προβλέπεται από την Νομοθεσία και το έχουμε υποβάλλει στη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΔΕ Ακολούθως προβήκαμε στις λήψεις δειγμάτων για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ στο σύνολο του προσωπικού και σε 80 περιθαλπόμενους, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα. Τα αποτελέσματα των νέων μοριακών τεστ αναμένονται. Παράλληλα θέσαμε σε καραντίνα τόσο την εργαζόμενη που βρέθηκε θετική, όσο και όσα άτομα από το προσωπικό συνυπηρετούσαν μαζί της, τις τελευταίες ημέρες ή ήρθαν σε στενή επαφή τόσο με την εργαζόμενη όσο και με τους τρόφιμους.

Με πληροφορίες patrastimes.gr, tempo24.news και thebest.gr

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις