Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: «Στο τρίτο χτύπημα έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους» αναφέρει τραυματίας

Πάτρα: «Στο τρίτο χτύπημα έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους» αναφέρει τραυματίας

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε από την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαϊτικα της Πάτρας περιγράφει ένας από τους τραυματίες. 

Τα όσα αναφέρει ο Μάριος Κουτρουμπάνος μιλώντας στον ΑΝΤ1 κόβουν την ανάσα… «Οπως έπεσε η γέφυρα μας πέταξε πάνω σε πέτρες… Μόλις ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει χωρίς να μας δώσουν εντολή να εκκενώσουμε, πήγαμε να απομακρυνθούμε αλλά δεν προλάβαμε… Όσοι είμαστε από κάτω και κόβαμε, είχαμε εντολή να μπούμε, αλλά ξαφνικά ακούσαμε το σφυρί να χτυπάει… στο τρίτο χτύπημα έπεσε η γέφυρα και τους πλάκωσε όλους».

Στην συνέχεια πρόσθεσε… «Ακούσαμε το σφυρί και δεν προλάβαμε να βγούμε…».

Να σημειωθεί ότι στη γέφυρα γίνονταν προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης το μεσημέρι της Κυριακής (23.07.2023) και μεγάλος αριθμός ατόμων βρισκόταν στο οδόστρωμα για να μαζέψει υλικά ανακύκλωσης. 

Από τα μπάζα και τα 2 μηχανήματα έργου καταπλακώθηκαν 15 άτομα που με ασθενοφόρα διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της Πάτρας. Δυστυχώς ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του, άλλος ένας είναι βαριά τραυματίας- κι άλλοι 7 νοσηλεύονται.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ συνελήφθησαν ο υπεύθυνος των εργασιών και 3 χειριστές μηχανημάτων. 

Στο σημείο συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης των τμημάτων της γέφυρας που κατέρρευσαν με στόχο την πιθανή εύρεση άλλων τραυματιών.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις