Ελλάδα

Πάτρα: Συναγερμός για διαρροή αερίου στο εργοστάσιο που έγινε έκρηξη

Μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, το βυτιοφόρο στο οποίο έγινε η έκρηξη, θα παραμείνει στο χώρο του εργοστασίου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική στην Πάτρα το βράδυ της Τρίτης (10/3/26), μετά από κλήση για διαρροή αερίου στο φορτωμένο με υγρό οξυγόνο βυτιοφόρο, στο οποίο έγινε έκρηξη το μεσημέρι της Δευτέρας (9/3/26) και το οποίο παραμένει εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το Patrapress.gr, ο Τούρκος οδηγός του οχήματος ήταν εκείνος που κατάλαβε -κατά δήλωση του- μικρής έκτασης διαρροή και ενημέρωσε τον υπεύθυνο ασφαλείας. Από την αυτοψία της πυροσβεστικής της Πάτρας ωστόσο δεν διαπιστώθηκε κάτι.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, των αιτιών που προκάλεσαν την έκρηξη σε αντλία του βυτιοφόρου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ορίστηκε εμπειρογνώμονας.

Μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, το όχημα θα παραμείνει στο χώρο του εργοστασίου και ο αλλοδαπός οδηγός, ο οποίος δεν συνελήφθη, βρίσκεται στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλάκα: Βομβαρδισμένο τοπίο η Λυσικράτους μετά την έκρηξη – Αγωνία για 5 άτομα, συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια του κτιρίου
Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε κατάρρευση του κτιρίου και φωτιά - Αναζητούνται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και τρεις τουρίστες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου
Έκρηξη στην Πλάκα
Συγκλονιστικές εικόνες μετά την έκρηξη στην Πλάκα - Αγωνία για τους δυο ηλικιωμένους που μένουν στο κτίριο
Άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί αναζητούν στα χαλάσματα του κτιρίου τυχόν εγκλωβισμένους - Από την έκρηξη το οστικό κύμα ήταν τεράστιο και έχουν σπάσει πολλά τζάμια κτιρίων στην περιοχή
Έκρηξη στην Πλάκα
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
14