Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Τα ευρήματα που δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για την Μαλένα – Συνεχίζονται οι καταθέσεις «φωτιά»

Πάτρα: Τα ευρήματα που δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για την Μαλένα – Συνεχίζονται οι καταθέσεις «φωτιά»

Το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα δεν έχει τέλος με τα στοιχεία και τις καταθέσεις να βάζουν φωτιά στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Live News η Ελπίδα Σπανουδάκη στην περίπτωση της Μαλένας δεν είχαν εκτιμηθεί όλα τα κομμάτια του παζλ.

Οπως είπε οι ιατροδικαστές πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρωτόκολλο, δηλαδή να έχουν αντίγραφο του φακέλου, να διενεργήσουν νεκροψία, νεκροτομή, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

«Βάσει πρωτοκόλλου δεν προκύπτει κάποια ηπατική ανεπάρκεια για την Μαλένα. Επίσης, οι κακώσεις που φέρει στο πρόσωπό της, νομίζω ότι κι εκεί δεν είχαμε την κατάλληλη ερμηνεία των κακώσεων αυτών. Εφόσον δεν βρέθηκε πρόβλημα παθολογικό, καρδιολογικό και γονιδιακό, με τη μέθοδο του αποκλεισμού καταλήγουμε ότι ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται μάλλον σε ασφυκτικό θάνατο», δήλωσε.

Σχετικά με την περίπτωση της Ίριδας και το αίμα που βρέθηκε στο πανάκι της η ιατροδικαστής δήλωσε ότι είτε είναι συνέπεια τραύματος είτε από το οροαιματηρό περιεχόμενο από τη μύτη και στο στόμα του βρέφους λόγω πνευμονικού οιδήματος. Όλα δείχνουν, τόνισε, πως ο θάνατος της Ίριδας προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Καταθέσεις «φωτιά» και στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Στο μεταξύ οι καταθέσεις των γιατρών για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα είναι αποκαλυπτικές. Οι έρευνες των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που τρέχουν τη μεγάλη έρευνα συνεχίζονται παρά τις δυσκολίες και οι μαρτυρίες ατόμων που έζησαν τα δραματικά γεγονότα με τους θανάτους των 3 παιδιών από την Πάτρα, προκαλούν αίσθηση, με ορισμένες να δημιουργούν όπως φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

 Με την ίδια να συμπληρώνει πριν από λίγες ώρες 15 μέρες στη φυλακή, η μητέρα και η αδερφή της, που τη στηρίζουν από την πρώτη στιγμή πήραν την απόφαση να πουλήσουν ένα ακίνητο στην Πάτρα, με την ελπίδα να συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 30.000 ευρώ που θα αξιοποιηθεί για να καλυφθούν τα έξοδα που προέκυψαν για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Τα όσα είπε η μητέρας της, στην εφημερίδα Πελοπόννησος, είναι χαρακτηριστικά: «Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου».

H Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθεί σταθερά από το κελί της, όλες τις εκπομπές που καθημερινά αναφέρονται στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται βρίσκεται σε επικοινωνία με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν κι όπως φαίνεται δεν δείχνει σε πολλές περιπτώσεις διάθεση συνεργασίας με τις Αρχές.

Έρευνα στα οκτώ κινητά που έχουν κατασχεθεί

Σχετικά με το επίμαχο mail είναι πολύ πιθανό να ζητηθούν τις επόμενες μέρες οι κωδικοί από τον Μάνο Δασκαλάκη, αφού αυτό ήταν κοινό και πιθανότατα τους γνωρίζει.

Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στα 8 κινητά τηλέφωνα που έχουν κατασχεθεί, με τους ειδικούς πραγματογνώμονες να τονίζουν πως όλα τα στοιχεία που κρύβονται θα έρθουν στο φως, μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρωταρχικός στόχος της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια, είναι ο εντοπισμός νέων στοιχείων για τη διαδρομή της κεταμίνης. Καθώς η 33χρονη που βρισκόταν μόνη στο μονόκλινο δωμάτιο με τη Τζωρτζίνα, αρνείται ότι την χορήγησε στο παιδί της.

Όλα αυτά την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καταθέτουν. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι η στάση αλλά και τα λόγια της 33χρονης τους έβαλαν σε σκέψεις. Όπως συνέβη με παιδίατρο από το Ωνάσειο.

Όπως κατέθεσε η γιατρός, τον περασμένο Μάιο όταν η Τζωρτζίνα πήγε στο νοσοκομείο για να βάλει απινιδωτή η μητέρα της μίλησε για τους σπασμούς που είχαν προηγηθεί στο σπίτι, με τα λόγια της να προκαλούν ερωτήματα.

«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε “μαμά, κοίτα πως τρέμω. Γιατί τρέμω;”», είπε η παιδίατρος.

Δεν μπορεί να μιλήσει ο ασθενής

Ο νευρολόγος Ευάγγελος Παπαγεωργίου τονίζει στο Live News πως σε μια σειρά από περιπτώσεις ο ασθενής που υποφέρει από σπασμούς δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και άρα δεν μπορεί να μιλήσει και να περιγράψει αυτό που του συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση η Τζωρτζίνα έδωσε τη μάχη της αποκατάστασης μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή στο Ωνάσειο και πέθανε τον περασμένο Γενάρη από χορήγηση κεταμίνης.

Μια σειρά από εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει το πόρισμα των 3 ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ένα 24ωρο μετά το ανατριχιαστικό σκίτσο για τον θάνατο της Μαλένας από ασφυξία, ο Γρηγόρης Λέων επέστρεψε με νέα ανάρτηση και αιχμές για συναδέλφους του:

«Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση».

Ο Γρηγόρης Λέων τονίζει πως τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας παραπέμπουν σε δεξιόχειρα δράστη. Είναι αμυχές που είναι πολύ πιθανό όπως λέει να έχουν προέλθει κατά την προσπάθεια του παιδιού να αποφύγει το μοιραίο…

Ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας επιμένει πως τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και μάλιστα τονίζει πως στην περίπτωση της Ίριδας τα ευρήματα είναι εκκωφαντικά. Απόψεις που βρίσκουν συμφωνούν μια σειρά από συναδέλφους του.

Μετά το Πάσχα το κοινό πόρισμα των ιατροδικαστών

To κοινό πόρισμα που θα συντάξουν οι τρεις ιατροδικαστές αναμένεται μετά το Πάσχα να δώσει στην πολύκροτη υπόθεση νέες διαστάσεις με πολλούς να προβλέπουν μια σειρά από εξελίξεις που θα συζητηθούν.

Για την ώρα η 33χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της, όπως και ο Μάνος Δασκαλάκης που τηρεί σιγή ιχθύος μετά την συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη. Οι αιχμές, οι διαρροές και τα βέλη εκατέρωθεν εκτοξεύονται πια υπόγεια.

Η Μεγάλη Εβδομάδα σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση συνεχίζεται με τις καταθέσεις των γιατρών και τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας να συντηρούν το θέμα στη κορυφή της επικαιρότητας…

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις