Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Το συμπέρασμα του καθηγητή Ράικου που εξέτασε το αίμα της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Το συμπέρασμα του καθηγητή Ράικου που εξέτασε το αίμα της Τζωρτζίνας

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται το «θρίλερ» της Πάτρας που τους τελευταίους μήνες συγκλονίζει τη χώρα, μετά τους ανεξήγητους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Μέχρι στιγμής, στα δεδομένα της υπόθεσης είναι ότι πέθανε από υπερβολική δόση κεταμίνης η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η 9χρονη Τζωρτζίνα και για το θάνατό της έχει προφυλακιστεί η μητέρα της.

Όπως έγινε γνωστό, η εξέταση που έγινε στα φιαλίδια αίματος της 9χρονης, που βρέθηκαν σε νοσοκομεία που είχε νοσηλευτεί κατά καιρούς το παιδί και είχαν ληφθεί σε διάφορες ημερομηνίες, δεν έδειξε κεταμίνη.

Θα μπορούσε κάποιος να πει με απλά λόγια, ότι ενώ στο κοριτσάκι χορηγήθηκε κεταμίνη την ημέρα που πέθανε, δεν του είχε χορηγηθεί τέτοια ουσία σε προηγούμενη ημερομηνία. Κι όμως…

Η σημείωση Ράικου που βάζει σε σκέψεις

Όπως τονίζει στο συμπέρασμά του ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Νικόλαος Ράικος που εξέτασε τα δείγματα, το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε κεταμίνη στα συγκεκριμένα δείγματα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είχε χορηγηθεί στο παιδί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Star, στις παρατηρήσεις του ο κύριος Ράικος σημειώνει: «Μπορεί να μην ανιχνεύσαμε τοξική ουσία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει δοθεί. Η μη ανίχνευσή της μπορεί να οφείλεται σε μικρή  δόση ή και μεγάλο χρόνο από τη στιγμή που δόθηκε η ουσία μέχρι και την στιγμή που δόθηκε το αίμα»

Όσο τώρα για τις ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που παρουσίασε το Star:

Στις 26.01.2022, την ημέρα που έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο, ανιχνεύθηκαν εννέα φαρμακευτικές ουσίες, αλλά όχι κεταμίνη. Την επόμενη ημέρα ανιχνεύθηκαν 10 φαρμακευτικές ουσίες.

Στις 28.01.2022, ο έλεγχος έγινε σε αίμα που λήφθηκε δύο ώρες μετά από επεισόδιο της Τζωρτζίνας. Όλες οι ουσίες που ανιχνεύθηκαν είναι συμβατές με την φαρμακευτική αγωγή. Ούτε τότε εντοπίστηκε κεταμίνη, όπως και το πρωί της ημέρας που πέθανε.

Εξετάστηκαν άλλα δύο φιαλίδια στις 8.04.2021, όταν έκανε την πρώτη εισαγωγή στο Καραμανδάνειο και τέσσερις ημέρες μετά, όταν εισήχθη στη ΜΕΘ. Πουθενά δεν υπάρχει κεταμίνη.

Ο πατέρας δηλώνει «πεπεισμένος» στους αστυνομικούς ότι η μητέρα σκότωσε την 9χρονη κόρη τους

Την ίδια ώρα, ο πατέρας των τριών παιδιών, στη νέα κατάθεση που έδωσε την Πέμπτη στη ΓΑΔΑ και κράτησε 8 ολόκληρες ώρες, δήλωσε «πεπεισμένος» ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την μεγάλη κόρη του ζευγαριού την Τζωρτζίνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το LiveNews, δεν είπε το ίδιο για τα άλλα δύο παιδάκια τους, αφού δεν ήταν παρών όταν έφυγαν από τη ζωή και δεν έχει σχετικές αποδείξεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ξαναπάει για κατάθεση πριν από 3 εβδομάδες, υπό άκρα μυστικότητα. Και τότε, του είχε ζητηθεί να δώσει στοιχεία, για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών του.

Μετά και τη χθεσινή κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ, τη «σκυτάλη» παίρνουν συγγενείς τόσο του Μάνου Δασκαλάκη όσο και της Ρούλας Πισπιρίγκου για να «κλείσει» και αυτός ο νέος γύρος καταθέσεων.

Την Τρίτη το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Την ίδια ώρα, με αγωνία αναμένεται το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, στο πόρισμα των ιατροδικαστών που θα παραδοθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα υπάρχουν αναφορές για δολοφονική ενέργεια εναντίον των δύο κοριτσιών με περισσότερη βεβαιότητα για την μικρή Ίριδα που έφυγε από τη ζωή στον 6ο μήνα της ζωής της.

Και τα δύο κοριτσάκια φαίνεται ότι έφυγαν από τη ζωή με τον ίδιο τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από την ασφυξία.

Όλα αυτά αναμένεται να περιγράφονται στο πόρισμα των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει εκ νέου, να «φωτίσουν» το θάνατο των δύο κοριτσιών.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις