Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο με την τελευταία νύχτα της Ίριδας – Οι εικόνες που τράβηξε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο με την τελευταία νύχτα της Ίριδας – Οι εικόνες που τράβηξε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ήταν Άνοιξη του 2021. Μια νύχτα στην Πάτρα, που τίποτα δεν έδειχνε τα όσα θα επακολουθούσαν λίγες ώρες αργότερα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταγράφει σε βίντεο, την μόλις 6 μηνών Ίριδα…

Μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, βρίσκονται εκτός από την Ίριδα, η Τζωρτζίνα, η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της. Στο βίντεο ντοκουμέντο των 18 δευτερολέπτων βλέπουμε το βρέφος και διακρίνεται το χαμόγελό του. Φαίνεται ευδιάθετο και ζωηρό. Κοιτάζει τις δύο γυναίκες που στέκονται από πάνω του και κουνάει τα χέρια και τα πόδια. Ο Μάνος Δασκαλάκης απουσιάζει από το σπίτι, καθώς όπως έγινε γνωστό μεταγενέστερα, είχε προηγηθεί ένας άγριος καυγάς με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και είχε μαζέψει τα πράγματά του.

Λίγες μόνο ώρες μετά από αυτό το βίντεο, η μικρή Ίριδα θα βρεθεί νεκρή στην κούνια της, με τις συνθήκες του θανάτου της να διερευνώνται. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, επισημαίνει πως όλα τα στοιχεία οδηγούν πλέον σε θάνατο που προήλθε από ασφυξία. Τότε το αναπάντεχο τέλος της μικρής αποδόθηκε σε αγενεσία φλεβόκομβου. Η έρευνα της αστυνομίας έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, χωρίς να τραβηχτούν φωτογραφίες από το δωμάτιο της μικρής.

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου υπέπεσε σε αντιφάσεις για τις ώρες των δραματικών γεγονότων, που αργότερα έσπευσε να διορθώσει. Στην κατάθεσή της, είχε μιλήσει για διάσταση του ζευγαριού, ενώ σε τηλεοπτική της συνέντευξη ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Είχε πει πως ο Μάνος Δασκαλάκης έλειπε επειδή δούλευε. Επιπλέον δεν είχε αναφέρει αυτό που είχε επισημάνει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Ότι η μικρή Ίριδα ξύπνησε λίγο μετά τις 07.00 και η 33χρονη μπήκε στο δωμάτιο για να την σκεπάσει. Το αγγελούδι βρέθηκε νεκρό λίγο μετά τις 11.00 και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, στην Ίριδα που ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας που πέθανε, «έχουμε σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν ουσιαστικά σε συγκεκριμένη αιτία έλλειψης οξυγόνου. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι και στα δύο παιδιά έχουμε τραύματα στις έξω αεροφόρους οδούς, τραύματα τα οποία τώρα, στην δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση εκτιμώνται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή».

Όπως επανέλαβε ο ιατροδικαστής, πιθανά στην πρώτη έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας να υπήρχαν αστοχίες. «Τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, αλλά και είδος θανάτου: ασφυκτικό θάνατο» είπε και πρόσθεσε ότι εξαρχής «ο ασφυκτικός θάνατος ήταν ένα από τα επικρατέστερα σενάρια». Δείτε το βίντεο του thebest.gr, με την τελευταία νύχτα της Ίριδας…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις