Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι: Από οθόνη με θέμα το πλήρωμα του χρόνου – Το Σάββατο η τελετή έναρξης (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι εδώ! Η τελετή έναρξης της φετινής γιορτής θα γίνει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, 23 Ιανουαρίου 2021. Τι θα δούμε στις οθόνες μας…

Το Πατρινό Καρναβάλι θα είναι φέτος διαφορετικό και αυτό θα φανεί και από την τελετή έναρξης, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 θα προαναγγείλουν αύριο, Παρασκευή (22.01.2021) και το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, οι δύο τελάληδες με το μουσικό άρμα στους δρόμους της Πάτρας.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες, θα είναι «σπονδυλωτή» και εκτός της βασικής σκηνής στο καταπληκτικό Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου, θα περιλαμβάνει και άλλες τέσσερις διαφορετικές απομακρυσμένες δράσεις – τηλεοπτικές συνδέσεις με άλλους παρουσιαστές.

Η εκδήλωση εστιάζει στα συστατικά που αποτελούν το μακρόχρονο Πατρινό Καρναβάλι, ρίχνοντας φως, σε ορισμένα από τα σημεία – γεγονότα σταθμούς – της υπεραιωνόβιας ιστορίας του θεσμού, πλαισιωμένα με ορισμένα εμβληματικά, αγαπημένα και διαχρονικά καρναβαλικά τραγούδια, που όλοι έχουμε στα αυτιά μας αυτές τις ημέρες.
Τα τραγούδια αυτά θα ερμηνεύσει ορχήστρα καταξιωμένων και έμπειρων μουσικών της Πάτρας.
Παράλληλα, τη δική τους πινελιά θα αποτυπώσουν τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Στο Δημοτικό Θέατρο, θα λάβουν χώρα, τα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα καθώς και η επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 την οποία θα κηρύξει ο Δήμαρχος της Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή.

Πατρινό Καρναβάλι: Οι δράσεις σε τέσσερις «πράξεις»

Η πρώτη δράση, αφορά σε απευθείας σύνδεση με το Καρναβαλικό Εργαστήρι όπου θα περιηγηθούμε στο χώρο δημιουργίας των κατασκευών, στο παρόν του Πατρινού Καρναβαλιού και θα «ανακαλύψουμε» τον περσινό Καρνάβαλο, που δυστυχώς δεν είδαμε λόγω της ματαίωσης του τελευταίου τριημέρου των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2020.

Η δεύτερη δράση θα γίνει μέσω της απευθείας σύνδεσης με μια παραδοσιακή ταβέρνα – χώρο διασκέδασης, που θα μας μεταφέρει στο καρναβαλικό κλίμα αλλοτινών εποχών, προσεγγίζοντας τον χαρακτήρα του λαϊκού, παραδοσιακού καρναβαλιού που άφησε το ίχνος του στην καρναβαλική μας ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Τον χαρακτήρα του κοσμοπολίτικου καρναβαλιού και την ατμόσφαιρα και τις μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος θα προσεγγίσει η τρίτη απευθείας σύνδεση με την αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας – Ωδείου Πατρών, που έγραψε τη δική του ιστορία στο Πατρινό Καρναβάλι.

Εκεί η ατμόσφαιρα του δρώμενου θα ανασύρει από τη μνήμη την χρυσή εποχή όπου κυριαρχούσαν οι παλαιοί μεγαλοπρεπείς χοροί και χοροεσπερίδες.

Στην τέταρτη δράση με απευθείας σύνδεση, ο Τελάλης με τη διπλή του φετινή υπόσταση (Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς) θα περιηγείται στους δρόμους της Πάτρας, όπου επιφυλάσσει εκπλήξεις…

Εκτός των τεσσάρων αυτών δράσεων – συνδέσεων, τους θεατές της τηλεοπτικής και διαδικτυακής μετάδοσης, επιφυλάσσονται και άλλες εκπλήξεις, απόλυτα ταιριαστές στο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την συγγραφή του σεναρίου, της πρόζας των τελάληδων, την παρουσίαση σε μια εξωτερική σύνδεση και τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Τζίμης Πολίτης. Τηλεσκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης. Κεντρικός παρουσιαστής των δράσεων από το Δημοτικό Θέατρο θα είναι ο Ιάσονας Τσόλης.
Στις παρουσιάσεις των συνδέσεων οι Τζίμης Πολίτης, Κατερίνα Τσουκαλά, Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς.

Για την τηλεπαραγωγή και την μετάδοση της εκδήλωσης έχουν ληφθεί όλα τα απαιραίτητα μέτρα κατόπιν αυστηρών οδηγιών της πολιτικής προστασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γλυφάδα: Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σχεδίαζε επιθέσεις σε μία αστυνομικό, μία νευρολόγο και την αδερφή του
Άλλες τρεις γυναίκες είχε βάλει στο στόχαστρο ο 45χρονος που έκαψε το σπίτι της πρώην συντρόφου του και 2 αυτοκίνητα στη Γλυφάδα και το Νέο Ηράκλειο
Γλυφάδα: Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σχεδίαζε επιθέσεις σε μία αστυνομικό, μία νευρολόγο και την αδερφή του
Με ατροπίνη, σκοπολαμίνη και καφεΐνη δηλητηρίαζε τον γιατρό η πρώην σύζυγός του - Ντοκουμέντα από τις έρευνες στο σπίτι του στο Περιστέρι
Το Mega παρουσίασε εικόνες ντοκουέντο μέσα από το σπίτι του στρατιωτικού γιατρού τη στιγμή που αστυνομικοί εντοπίζουν τα νοθευμένα προϊόντα
Περιστέρι
Τρομακτικά βίντεο από τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου - Ουρλιαχτά, φωτιά και κυνηγητό
Σοκ προκαλούν τα πλάνα από το Μαθηματικό, φοιτητές έτρεχαν και ούρλιαζαν έντρομοι, έκανε έφοδο η ΕΛΑΣ ενώ φαίνεται η στιγμή που έχει πάρει φωτιά το μπουφάν ενός νεαρού
Ζωγράφου
16
«βλέπΩ διαφΟρετικά»: Ημέρα διαλόγου και δράσης «Αυτισμός και συμπερίληψη στη δημιουργική βιομηχανία»
Η εκδήλωση, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου του MEGA, Γλυκερίας Νικολοπούλου, θα φέρει κοντά εκπροσώπους της επιστήμης, της επαγγελματικής κατάρτισης και του επιχειρείν
«βλέπΩ διαφΟρετικά»