Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παυλάκης: «Εβδομάδα των Παθών» μέχρι το Πάσχα – Βασιλακόπουλος: Θα δούμε μεγαλύτερα γλέντια αν μείνουμε στην Αθήνα (vid)

Παυλάκης: «Εβδομάδα των Παθών» μέχρι το Πάσχα – Βασιλακόπουλος: Θα δούμε μεγαλύτερα γλέντια αν μείνουμε στην Αθήνα (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και το αν μπορούμε με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα να κάνουμε Πάσχα, μίλησαν στον ΑΝΤ1 ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

Μιλώντας για τις επόμενες ημέρες, ο κ. Παυλάκης έκανε ζοφερές προβλέψεις κάνοντας λόγο για «Εβδομάδα Παθών» διαρκείας μέχρι το Πάσχα. Εξήγησε δε ότι με τόση κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία, περιμένει μεγάλο αριθμό θανάτων το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε ότι με κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση. «Το πρώτο μας καθήκον είναι να πέσουν τα κρούσματα κατακόρυφα», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και καλό καλοκαίρι».

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά που άνοιξαν. «Κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα», είπε.

Βασιλακόπουλος: Στο σπίτι το μεγαλύτερο πρόβλημα της διασπροράς

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είπε πως το πρώτο lockdown ήταν επιτυχημένο γιατί ο κόσμος συμμετείχε, ενώ επεσήμανε πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η μεταδοτικότητα του ιού από τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών.

Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, πρότεινε να απελευθερωθεί τις καθημερινές και να παραμείνουν οι αυστηροί περιορισμοί το Σάββατο.

Σε ό,τι αφορά στο Πάσχα στο χωριό, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αν μείνουν οι Αθηναίοι εδώ, θα δούμε γλέντια με περισσότερα άτομα σε σύγκριση με την περιφέρεια.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις