Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παυλόπουλος: Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας

Παυλόπουλος

Ένα σαφές μήνυμα “έναντι πάντων” έστειλε απ’ τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη δήλωσή του για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θύμισε ότι αυτή η αυτή η επέτειος έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για το Έθνος, τονίζοντας παράλληλα πως ως Λαός και ως Έθνος ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε έναντι πάντων τα σύνορά μας.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου:

Η Επέτειος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων έχει προσλάβει μέσα στο χρόνο Εθνικές διαστάσεις, τόσο λόγω των ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης όσο και λόγω των συμβολισμών που εκπέμπει, διαχρονικώς, για τον Λαό μας και το Έθνος μας.

Από τους πολλούς και εμβληματικούς αυτούς συμβολισμούς ας κρατήσουμε άσβεστους στην μνήμη μας, μέσα στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία, τους εξής δύο:

Πρώτον, εμείς, οι Έλληνες, Λαός και Έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση ν’ αποδείξουν, ανά πάσα στιγμή, ότι η Ελλάδα είναι Ήρεμη Δύναμη, η οποία σέβεται τους φίλους της αλλά ουδέποτε φοβήθηκε τους εχθρούς της.

Και, δεύτερον, το Έπος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων επιτεύχθηκε όταν είμαστε αρραγώς ενωμένοι, ενώ, λίγα χρόνια αργότερα, ο διχασμός οδήγησε σε εθνικών διαστάσεων καταστροφή. Μόνον, λοιπόν, υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μπορούμε, ως Ήρεμη Δύναμη, να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει, σύμφωνα με την Ιστορία μας και την Εθνική μας Κληρονομιά.

Χρόνια πολλά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις