Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παυλόπουλος αποστομώνει Τσαβούσογλου: “Αν δεν καταλαβαίνετε να σας βοηθήσουμε”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, “σφάζει με το βαμβάκι” τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του. Είχε προηγηθεί αντίδραση και του ελληνικού ΥΠΕΞ για το θέμα.

«Με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων». Αυτή ήταν η αδιανόητη δήλωση του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή και πέρα από κάθε όριο επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση, με την ελληνική πλευρά να απαντά με σκωπτικό τρόπο το εξής: “Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει να μην το παραβιάζεις“…

Η υπόθεση όμως δεν έμεινε εκεί, αφού θέση πήρε και ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος. Οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν στην καθιερωμένη σύσκεψη για τις προσβλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κι έτσι η απάντηση ήρθε από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε σε συνεργάτες του:

Στο πλαίσιο της ειλικρινούς φιλίας και της καλής γειτονίας που εμείς επιδιώκουμε εμπράκτως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της σωστής ερμηνείας τους“.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε