Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Παύλος Φύσσας: Καρέ – καρέ τα επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής!

Παύλςο Φύσσας

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε σαν σήμερα, Τετάρτη 18.09.2019, πριν έξι χρόνια και στο περιθώριο της πορείας στην μνήμη του, σημειώθηκαν επεισόδια.

Παύλος Φύσσας: Ένα όνομα που προκαλεί πόνο. Και σήμερα, Τετάρτη 18.09.2019, ανήμερα της πέμπτης επετείου της δολοφονίας του, αλλά και κάθε μέρα.

Ο μουσικός έπεσε νεκρός στα 34 του από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, με την δολοφονία του να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ανήμερα της “μαύρης” επετείου, έγινε όπως κάθε χρόνο πορεία στην μνήμη του, με την μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, να συγκλονίζει για ακόμα μια φορά.

Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη), μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας, μπροστά από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών. Παράλληλα σημειώθηκαν μικροφθορές σε λίγα καταστήματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Παύλος Φύσσας – Δείτε τις εικόνες από τα επεισόδια

Παύλος Φύσσας Παύλος Φύσσας Παύλος Φύσσας Παύλος Φύσσας

Φωτογραφίες: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις