Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πειραιάς: Επικίνδυνο να καταρρεύσει το διατηρητέο που έπιασε φωτιά και πέθανε ένα μικρό παιδί

Πειραιάς: Επικίνδυνο να καταρρεύσει το διατηρητέο που έπιασε φωτιά και πέθανε ένα μικρό παιδί

Άκρως επικίνδυνο το διατηρητέο που έπιασε φωτιά το βράδυ της Παρασκευής (3.1.2020) στον Πειραιά. Έτοιμο να πέσει λένε οι αρμόδιοι. Έκλεισε η οδός Σκυλίτση για λόγους ασφαλείας.

Με πρωτοβουλίες του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και της Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλας Αντωνάκου, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του διατηρητέου στον Πειραιά, που έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα μικρό παιδί.

Λόγω του ότι πρόκειται για διατηρητέο κτίριο, απαιτούνται διαδικασίες από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο, επίσης, με εντολή της υπουργού κ. Λίνας Μενδώνη αναμένεται να δώσει άμεσα το πράσινο φως.

Σημαντικό θα είναι το έργο της Τροχαίας το επόμενο διάστημα καθώς μια βασική έξοδος του Πειραιά έχει αποκλειστεί και με δεδομένο το παζάρι της Κυριακής (5.1.2020) και τον εορτασμό των Θεοφανείων, η κατάσταση αναμένεται να είναι ασφυκτική στις άλλες μικρότερες εξόδους του Πειραιά.

Πειραιάς: Νέα στοιχεία για τη φωτιά με ένα νεκρό παιδί

Τριών ετών ήταν το παιδί, που ανασύρθηκε νεκρό, μετά τη φωτιά, στο εγκαταλελειμμένο διατηρητέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο έμενε ομάδα ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας. Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες – μέχρι στιγμής – συνθήκες. Μια εκτίμηση είναι ότι οι ρομά πιθανότατα προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία χωρίς να κινδυνεύσουν παρακείμενα κτίρια. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

πληροφορίες και από piraeuspress.gr

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις