Ελλάδα

Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας – Καταστράφηκε ολοσχερώς κατάστημα

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (13.12.2023) στον Πειραιά. Πολλά καταστήματα έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά, κοντά στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοκληρωτικά κατάστημα υποδημάτων που βρίσκεται στο ισόγειο.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και έχουν ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη. Στο σημείο είναι μια πολυκατοικία όπου στεγάζονται ναυτιλιακές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που καταστράφηκε ολοσχερώς ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ. «Είναι μεγάλες οι ζημιές και η καταστροφή τεράστια.  Ακουσα την έκρηξη, αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τέτοια η ένταση. Υπάρχει κάμερα,  δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος. Υπάρχουν γραφεία και καταστήματα στην περιοχή».

Μάλιστα «άγιο» είχε ένας άστεγος ο οποίος κοιμόταν διπλά από το κτίριο στον αριθμό 61-65.

ekrixi peiraias ekrixi peiraias

Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, ωστόσο το κατάστημα υποδημάτων που ήταν στο ισόγειο υπέστη και την ολοκληρωτική καταστροφή.

Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές και σε διπλανό κατάστημα αλλά και σε παρακείμενα κτίρια σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης τα είπαν για μισή ώρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης – Στο «τραπέζι» η ανανέωση θητείας των Ευρωεισαγγελέων
Καμία αναφορά από την Γενική Ευρωπαία Εισαγγελέα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Αύριο θα δώσει το παρών στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Η Λάουρα Κοβέσι στο υπουργείο Δικαιοσύνης 6