Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πειραιάς: Κλειστοί δρόμοι λόγω του μαθητικού συλλαλητηρίου

Πειραιάς: Κλειστοί δρόμοι λόγω του μαθητικού συλλαλητηρίου

Κλειστοί είναι κάποιοι δρόμοι στον Πειραιά λόγω του συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν μαθητές για τα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία τους.

Συγκεκριμένα εκτροπή πραγματοποιείται στην κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 35 στον Πειραιά, λόγω της συγκέντρωσης μαθητών έξω από το κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πραγματοποιείται εκτροπή για τα φορτηγά στη Γρ. Λαμπράκη και στην οδό Καραΐσκου για τα ΙΧ.

Η συγκέντρωση γίνεται μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας για κινητοποιήσεις σε δημαρχεία και Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους και διεκδικώντας να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στα σχολεία τους και δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εξίσωση των κολεγίων με τα ΑΕΙ και σε μια σειρά ακόμα μέτρα.

Στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρει:

“Τώρα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι ελλείψεις στα σχολεία μας!

Να μην εφαρμοστεί η Οδηγία εξίσωσης των πτυχίων ΑΕΙ – Κολεγίων

Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Καλλιθέας, της Γκράβας, του Γαλατσίου, του Πειραιά, του Περάματος, της Ν. Φιλαδέλφειας, του Χαϊδαρίου και άλλων περιοχών της Αθήνας και του Πειραιά κινητοποιούμαστε με διάφορους τρόπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υπάρχουν, σήμερα, στα μέσα και βάλε της σχολικής χρονιάς συμμαθητές μας που δεν έχουν καθηγητή σε πανελλαδικά μαθήματα κατεύθυνσης ή τους κάνει μάθημα καθηγητής άλλου αντικειμένου μπας και… Υπάρχουν σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα, που σε συνδυασμό με την έλλειψη πετρελαίου για θέρμανση, οι μαθητές ξεπαγιάζουν!”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις