Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πειραιάς: Το Θεμιστόκλειο στάδιο αλλάζει!

ΦΩΤΟ ΑΠΟ Facebook
ΦΩΤΟ ΑΠΟ Facebook

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιστορικού «Θεμιστόκλειου» Σταδίου μετά από την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας με το Δήμο Πειραιά.

Πρόκειται για εργασίες, συνολικού προϋπολογισμού 1.373.721 ευρώ, τα οποία θα δοθούν από την Περιφέρεια Αττικής η οποία μάλιστα έχει αναλάβει την δημοπράτηση και την εκτέλεση των έργων. Η μελέτη που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Πειραιά. Το «Θεμιστόκλειο», ήταν το πρώτο δημοτικό γυμναστήριο του Πειραιά και εγκαινιάσθηκε το 1939. Όμως το 1999 υπέστη σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς, οι οποίες έκτοτε δεν αποκαταστάθηκαν, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από τον Πειραιά αλλά και τις συνοικίες του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που χρησιμοποιούν τους χώρους, να κινδυνεύουν να τραυματιστούν εξαιτίας των φθορών στον στίβο.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, θα λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο ο στίβος όσο και τα δύο κτίρια στον περιβάλλοντα χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες να αθλούνται, πλέον, με ασφάλεια, σε έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο. Εκτός όμως από τον στίβο, ως προς το αθλητικό τμήμα, θα αποκατασταθούν φθορές και ελλείψεις στον χώρο των σκαμμάτων και στο μπάσκετ, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης κερκίδων, κιγκλιδωμάτων και δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και θα επιστρωθεί συνθετικός χλοοτάπητας.

Αντιθέτως, στο ισόγειο κτίριο αποδυτηρίων θα γίνει ριζική ανακαίνιση ενώ στο διώροφο κτίριο αφού ενισχυθεί ο φέρων οργανισμός θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης προκειμένου να λειτουργήσει ως γυμναστήριο, με αποδυτήρια, γραφείο προπονητών, ιατρείο και αποθήκη.

Με πληροφόριες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε