Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Πειραιάς: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή μετά την ισχυρότατη έκρηξη – Αναζητούνται οι δράστες

Πειραιάς: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή μετά την ισχυρότατη έκρηξη – Αναζητούνται οι δράστες

Τους δράστες που τοποθέτησαν την βόμβα, η οποία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο κέντρο του Πειραιά αναζητούν οι αρχές. Το ωστικό κύμα προκάλεσε τεράστιες ζημιές ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη 01:15 περίπου τα ξημερώματα στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος στο κέντρο του Πειραιά, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη. Ισόγεια καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ πολλά είναι τα κτίρια τα οποία έχουν σπασμένα τζάμια μέχρι και τον 4ο όροφο. Από την έκρηξη άνοιξε ένας τεράστιος κρατήρας.

Οι τζαμαρίες πολλών καταστημάτων είναι κατεστραμμένες και από τύχη δεν τραυματίστηκε ένας άστεγος που είχε βρει καταφύγιο δίπλα. Στο κτίριο που τοποθετήθηκε η βόμβα έχει γραφείο σύντροφος γνωστής τηλεοπτικής δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δράστες πλησίασαν ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα και στο ισόγειο τοποθέτησαν μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από βραδύκαυστο φιτίλι με κοινό πυροκροτητή με μεγάλη εκρηκτική ύλη και ήταν τοποθετημένος μέσα σε μεταλλικό δοχείο. 

Στο σημείο που προκλήθηκε η ισχυρή έκρηξη δεν υπήρξε εστία φωτιάς, ωστόσο τεράστιες ζημιές από το ωστικό κύμα εντοπίζονται εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστός ο στόχος της επίθεσης, ενώ κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καραμίντζας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις