Σάββατο, 1 Ιουν.
28oC Αθήνα

Πειραματικά σχολεία: Σήμερα η κλήρωση για 3.003 θέσεις

Πειραματικά σχολεία: Σήμερα η κλήρωση για 3.003 θέσεις

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι η κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 17:30, στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διαδικασία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος, παρουσία συμβολαιογράφου, μέσω κατάλληλου λογισμικού (ηλεκτρονική κληρωτίδα).

Η κλήρωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την ΕΡΤ και από το κανάλι του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο YouTube.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τον ίδιο τρόπο θα λάβουν ένα τυχαίο μοναδικό Αριθμό Προτεραιότητας (Α.Π.Π.Σ.) οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία, προκειμένου να ρυθμιστούν οι ισοβαθμίες που ενδεχομένως προκύψουν από τις εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του Α.Π.Π.Σ. θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, με αναφορά στον εξαψήφιο κωδικό κάθε υποψηφίου.

Οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα ενημερωθούν με SMS στο κινητό που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την κλήρωση εδω:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις