Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: Μητέρα ναυτικού περιγράφει την εισβολή – Τι τους έλεγαν οι Ιρανοί

Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: Μητέρα ναυτικού περιγράφει την εισβολή – Τι τους έλεγαν οι Ιρανοί

Στα χέρια Ιρανών και συγκεκριμένα των «Φρουρών της Επανάστασης» βρίσκονται από την Παρασκευή δύο ελληνόκτητα τάνκερ που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο με την αγωνία συγγενών και φίλων να «χτυπά» κόκκινο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι ναυτικοί των τάνκερ είναι καλά στην υγεία τους και σκοπός των Ιρανών είναι να κάνουν μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν, δηλαδή να κατασχέσουν το φορτίο των δυο ελληνόκτητων πλοίων που βρέθηκαν στον Περσικό Κόλπο.

Η μητέρα ενός εκ των ελλήνων ναυτικών, η Ελπίδα Βεβεάκη, μίλησε στην τηλεόραση του SKAI και περιέγραψε την αγωνία που έζησαν μετά την πειρατεία στα δύο πλοία. 

Σημείωσε πως ο γιος της κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της και σημείωσε πως είναι αγχωμένος και τρομοκρατημένος. Όπως είπε τα πρώτα λεπτά όταν δύο ελικόπτερα με 18 ενόπλους προσγειώθηκαν στο τάνκερ ήταν τρομακτικά.

«Οι Ιρανοί τους είπαν ότι δε θέλουν να τους πειράξουν και να τους κάνουν κακό και πρόσθεσαν ότι “εμείς για άλλο λόγο ήρθαμε”», σημείωσε. 

 

Ωστόσο, η κ. Βεβεάκη ανέφερε πως την επόμενη μέρα τους είχαν ήδη δώσει τα κινητά τους πίσω, ενώ τους «έχουν αφήσει να κινούνται ελεύθερα στο πλοίο για τις δουλειές τους, τις καμπίνες τους». Μάλιστα, όπως είπε πλέον έχουν μείνει οι μισοί απ’όσους ανέβηκαν πάνω. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πού βρίσκεται το πλοίο η ίδια απάντησε πως είναι αρόδου σε ιρανικά ύδατα.

Τόνισε πως επικοινωνία δεν υπάρχει μέσω τηλεφώνου ή μέσω ίντερνετ και πως «ο γιος μας κατάφερε να επικοινωνήσει από το τηλέφωνο του πρώτου μηχανικού, ο οποίος είχε αγοράσει μια κάρτα ίντερνετ πριν ταξιδέψουν».

Τέλος, η κ. Βεβεάκη σημείωσε: «Ησυχάσαμε που ακούσαμε την φωνή του και που δεν τους πείραξαν. Θέλουμε να κάνουν ό,τι είναι να κάνουν και να αφήσουν τα παιδιά μας ελεύθερα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις