Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πελώνη: Πρώτα θα ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία – Τι είπε για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πελώνη: Πρώτα θα ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία – Τι είπε για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Στόχος είναι το σταδιακό και ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Για την συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία (με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια).

«Το Ε.Σ.Υ. αντέχει», είπε η Αριστοτελία Πελώνη, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικό σημάδι τη μείωση των εισαγωγών. Εξήγησε πως η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων αντικατοπτρίζει την επιδημιολογική εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων.

Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν “ανάσες” στην κοινωνία και να επιτραπούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

Άλλο οι διαδημοτικές μετακινήσεις και άλλο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Η κα Πελώνη διαχώρισε το πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις από τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξηγώντας πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές, όπως και για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας. Για το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε πως θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, συστήνοντας λίγο υπομονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις