Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πεντοζάλι… μετασεισμών στην Κρήτη – Έχουν σημειωθεί πάνω από 50!

Πεντοζάλι… μετασεισμών στην Κρήτη – Έχουν σημειωθεί πάνω από 50!

Περισσότεροι από 50 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε όλο το νησί το βράδυ της Πέμπτης!

Μέχρι τις 13:23 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν καταγραφεί πάνω από 50 μετασεισμοί στην Κρήτη και την Κάσο. 12 από αυτούς ήταν μεγέθους από 4 έως 5,4 Ρίχτερ!

Μετασεισμός 5,4R σημειώθηκε στις 05:05 τα ξημερώματα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου.
Μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ακολούθησαν όλο το βράδυ δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,1 έως 5,4 Ρίχτερ, οι ισχυρότερες των οποίων ήταν οκτώ που το μέγεθος του ανερχόταν πάνω από 4 Ρίχτερ. Το μεγαλύτερο μέρος των δονήσεων έχουν γίνει αισθητές στην Ανατολική Κρήτη, με τους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να μένουν όλη νύχτα σε πλατείες.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με δηλώσεις του στα parapolitika 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο δήλωσε προβληματισμένος από τον ισχυρό μετασεισμό των 5,4 Ρίχτερ. Όπως είπε: ”Κατά 90% ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και άλλοι ισχυροί μετασεισμοί. Και αυτοί όμως αναμένεται να εκδηλωθούν στην ίδια θαλάσσια περιοχή και έτσι δεν υπάρχει φόβος για ζημιές και τραυματισμούς”.

Στην Κρήτη ο Λέκκας

Στο νησί βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας για να συμμετάσχει στη συζήτηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας εκτίμησε πως ο σεισμός της Πέμπτης ήταν ο κύριος. Το ίδιο επανέλαβε και στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, σημειώνοντας πως αυτό επιβεβαιώνεται και από το μέγεθος του μετασεισμού που έγινε τα ξημερώματα.

Με πληροφορίες από το creapost.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε