Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πέρα από το κόκκινο τα νοσοκομεία στην Αττική – Γιαννακός: Ούτε μια κλίνη ΜΕΘ στο Αττικόν

Πέρα από το κόκκινο τα νοσοκομεία στην Αττική – Γιαννακός: Ούτε μια κλίνη ΜΕΘ στο Αττικόν

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι κάτι περισσότερο από δύσκολη και όσο τα κρούσματα δεν υποχωρούν, γίνεται και δυσκολότερη. Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού πως στο Αττικόν δεν υπάρχει ούτε ένα κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ.

«Το σύστημα κινδυνεύει να ηττηθεί» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (08.03.2021) στο MEGA ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Στο Αττικόν δεν υπάρχει ούτε μια κλίνη ΜΕΘ κενή» είπε και πρόσθεσε ότι παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού.

Click4more Κορονοϊός: Εβδομάδα – κόλαση για τα νοσοκομεία – Που οφείλεται το «τσουνάμι» εισαγωγών

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό, χθες (07.03.2021) θα μεταφέρονταν ασθενείς σε ιδιωτική κλινική της Χαλκίδας, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα, καθώς οι ίδιοι οι ασθενείς αρνούνται. Στην Αθήνα δεν έχουν επιστρατευτεί τα ιδιωτικά νοσοκομεία για περιστατικά κορονοϊού, ισχυρίστηκε.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση και ο Παναγιώτης Παπανικολάου νευροχειρουργός στο νοσοκομείο «Νίκαιας» και γραμματέας του ΟΕΝΓΕ.

Αφού συμφώνησε ότι τα πράγματα είναι πέραν του κόκκινου στα νοσοκομεία και οι πτέρυγες είναι υπερπλήρεις, σημείωσε ότι ούτε τα περιστατικά covid, αλλά ούτε και οι λοιπές νοσηλείες μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως πρέπει, ενώ υπάρχει και μεγάλη εξάντληση, αλλά  και έλλειψη σε προσωπικό.

«Πρέπει άμεσα να γίνει άνευ όρων επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών της Αττικής για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για νοσηλεία και non covid και covid περιστατικών», υπογράμμισε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις