Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Πέρασμα” Ρουβίκωνα από την πρεσβεία της Αργεντινής – Πέταξαν φέιγ βολάν κι έφυγαν

“Πέρασμα” Ρουβίκωνα από την πρεσβεία της Αργεντινής – Πέταξαν φέιγ βολάν κι έφυγαν

– Φέιγ βολάν και συνθήματα από τον Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής
– Κρέμασαν πανό αλληλεγγύης σε Αργεντινό αναρχικό

Ένα… πέρασμα από την πρεσβεία της Αργεντινής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, έκανε το πρωί της Παρασκευής (02.11.2018) το “Ρουβίκωνας”.

Αυτή τη φορά ο “Ρουβίκωνας” δεν έκανε (ακριβώς) εισβολή. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέρασαν από την πρεσβεία της Αργεντινής και αφού πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα, εξαφανίστηκαν. Σε φωτογραφία που ανέβηκε στο indymedia φαίνεται και ένα πανό που έχουν κρεμάσει σε μπαλκόνι του κτιρίου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έδωσαν και video απ’ όσα έγιναν στην πρεσβεία της Αργεντινής…

Ήταν 10:15 το πρωί της Παρασκευής όταν 15 μέλη του Ρουβίκωνα βρέθηκαν στην πρεσβεία της Αργεντινής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από το Χίλτον.

Η διαμαρτυρία έγινε για τον Αργεντινό αναρχικό Σαντιάγο Μαλντονάντο, ο οποίος έχει συλληφθεί γιατί συμμετείχε σε εκδήλωση για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων.

Η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είναι σε επιφυλακή καθώς στη Μεγάλη Βρετανία είναι σε εξέλιξη εκδήλωση της τράπεζας της Ελλάδας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου με τον Αργεντινό πρέσβη

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα Juan Jose Arcuri

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε στον Αργεντινό πρεσβευτή ότι «θα βρεθούν οι υπεύθυνοι». Ο κ. Arcuri, με τη σειρά του είπε στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών ότι «δεν εκδηλώθηκε καμιά πράξη βίας εναντίον της πρεσβείας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις