Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Περιφέρεια Αττικής: Τι αλλάζει στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

Περιφέρεια Αττικής: Τι αλλάζει στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

H Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην εγκατάσταση κατάλληλων τεχνικών μέσων για την εξασφάλιση του αδιάβλητου των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης, ενώ η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου με εγκύκλιό της, ζητά από τις υπόλοιπες Περιφέρειες και τις διευθύνσεις Μεταφορών να προβούν στην προμήθεια και χρήση ανάλογων μέσων για την θωράκιση των αιθουσών εξέτασης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Τα τεχνικά μέσα που εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνουν:

– Φορητή συσκευή (φασματογράφο) για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών μετάδοσης συχνοτήτων με στόχο τη νόθευση της διαδικασίας.

– Κεντρική οθόνη που προβάλλει τις οδηγίες και τους κανονισμούς για την διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Αλβανικά και Ρωσικά).

– Φωτογραφική μηχανή για λήψη φωτογραφίας του εξεταζόμενου η οποία διατηρείται κρυπτογραφημένη και είναι διαθέσιμη στις ελεγκτικές αρχές, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει η Περιφέρεια, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων και είναι πλήρως εναρμονισμένα με το GDPR βάσει μελέτης αντικτύπου.

Ο τεχνικός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί και στις έξι αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων που λειτουργούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις της Περιφέρειας: Κεντρικό Τομέα, Πειραιά, Ανατολική Αττική, Μαρούσι, ‘Αλιμο, Ελευσίνα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Με πράξεις αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δίνουμε προτεραιότητα σε ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας. Κεντρικός στόχος μας παραμένει η προαγωγή της οδικής ασφάλειας και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό καταφέραμε πρώτοι να εξασφαλίζουμε σύγχρονα συστήματα που ενισχύουν τη διαφάνεια με βάση την οποία διεξάγονται οι θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης στις αίθουσες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις