Ελλάδα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Εκλογές 2023: Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες σε δυο εκλογικά τμήματα της Ναυπακτίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες σε δύο εκλογικά τμήματα της Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν προσήλθαν εγκαίρως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, σε ένα ακόμη εκλογικό τμήμα της Ναυπακτίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναμενόταν να προσέλθει ο δικαστικός αντιπρόσωπος για ανοίξει κι εκεί η κάλπη και ο κόσμος να ψηφίσει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ακόμη, πάλι σε εκλογικό τμήμα της Ναυπακτίας παρουσιάστηκε πρόβλημα με την σφραγίδα του εκλογικού τμήματος, το οποίο όμως λύθηκε άμεσα.

Στις άλλες δύο περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, στην Αχαΐα και την Ηλεία, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε και εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, ενώ και τρεις περιφερειακές ενότητες καταγράφονται απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 1.704 εκλογικά τμήματα.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, λειτουργούν 686 εκλογικά τμήματα, στην Αιτωλοακαρνανία 586 και στην Ηλεία 432.

Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές, την ψήφο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας διεκδικούν επτά συνδυασμοί.

Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές, στους πέντε δήμους της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, ο συνολικός αριθμός των συνδυασμών των υποψηφίων δημάρχων φθάνει τους 20.

Στους επτά δήμους της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ο συνολικός αριθμός των συνδυασμών των υποψηφίων δημάρχων ανέρχεται στους 31, ενώ στους επτά δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, ο συνολικός αριθμός των συνδυασμών των υποψηφίων δημάρχων φθάνει τους 26.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι στο Δήμο Μεσολογγίου, όπου φθάνουν τους οκτώ, στο Δήμο Αιγιαλείας όπου ανέρχονται στους έξι, και στους Δήμους Αγρινίου, Πύργου και Ήλιδας, όπου την ψήφο των πολιτών διεκδικούν πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι σε κάθε μία από τις τρεις πόλεις.

Κανονικά λειτουργούν πλέον τα 586 εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία                

Κανονικά λειτουργούν πλέον και τα 586 εκλογικά τμήματα στην περιφερειακή ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς προσήλθε ο δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα της ορεινής Ναυπακτίας, ο οποίος είχε καθυστερήσει να φθάσει, λόγω προβλήματος στο οδικό δίκτυο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ενεργή θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι η δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα με μαθήματα και επαναλήψεις
«Οι μαθητές μας θα έχουν πρόσβαση όλο το καλοκαίρι στο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη σχολική χρονιά», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας
iStock
Λάρισα: «Είμαι θυμωμένη μαζί του, θα φάει τη φυλακή του και θα ησυχάσει» λέει η μητέρα του 50χρονου που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
«Κάποια στιγμή και το νευρικό σύστημα δεν αντέχει και κάνει κουταμάρες» λέει η μητέρα του 50χρονου που απειλούσε με τσεκούρι και βενζίνη την πρώην γυναίκα του
Η γυναίκα που ήταν όμηρος του πρώην συζύγου της στη Λάρισα
Ηράκλειο: «Τον χτυπούσε και με απειλούσε ότι θα με καταγγείλει για βιασμό», λέει ο σύντροφος της μητέρας του μικρού Άγγελου
Υποστήριξε ότι ο Άγγελος είχε πέσει δύο φορές από τη σκάλα του σπιτιού, αναφέροντας ότι η πρώτη πτώση είχε σημειωθεί περίπου 15 ημέρες πριν από το κρίσιμο περιστατικό και η δεύτερη τρεις με τέσσερις ημέρες νωρίτερα
Ο 3χρονος Άγγελος που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Κρήτη