Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Περιοδεία” σε τράπεζες από το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών

“Περιοδεία” σε τράπεζες από το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών

Με παρεμβάσεις σε τράπεζες κινήματα και συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στο γεγονός ότι από σήμερα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών από το πρωί έχουν κάνει παρέμβαση στην Eurobank που βρίσκεται στην γωνία Κοραή και Πανεπιστημίου. Στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος απέναντι απο το υπουργείο εργασίας και στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Πανεπιστημίου 31.

Τους έκλεισαν… μέσα

Στην παρέμβασή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος οι διαδηλωτές τα βρήκαν σκούρα, αφού με το που μπήκαν μέσα οι φύλακες έκλεισαν την είσοδο με κάγκελα. Έξω από την τράπεζα βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Και ο Λαφαζάνης

Λίγο αργότερα, στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Άρχισε να χτυπά την πόρτα του υποκαταστήματος, απαιτώντας να ανοίξει για να… “απελευθερωθούν” τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών!

“Ανοιξε! Άνοιξε γρήγορα, μην κάνεις το κορόιδο” φώναζε ο πρώην υπουργός καθώς χτυπούσε την πόρτα με το χέρι του. “Στον Ντράγκι να τα κάντε αυτά, όχι εδώ! (…) Τον Στουρνάρα να κλείσετε όχι εμάς” είπε μεταξύ άλλων!

Δείτε το video

Τελικά, τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών βρήκαν από το κτίριο και δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Αντίδραση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει και καταγγέλει την κράτηση των μελών των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Σε κράτηση έχουν τεθεί αυτή την στιγμή στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας μέλη των συλλογικοτήτων, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, που δραστηριοποιούνται στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, με την αιτιολογία ότι η παρέμβαση είναι παράνομη,ενώ έχει κληθεί η αστυνομία! Η παρέμβαση στην ΤτΕ έγινε στο πλαίσιο κινητοποίησης σε τραπεζικά καταστήματα, όπου μοιράστηκε υλικό και  ενημερώθηκε ο κόσμος για την κανιβαλική επιλογή των τραπεζιτών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, στο όνομα της υπεράσπισης των κερδών τους.
Καταγγέλλουμε την κράτηση των μελών των συλλογικοτήτων στην ΤτΕ. Καταγγγέλλουμε την διοίκηση της Τράπεζας για την προκλητική αυτή στάση.
Όχι στην αυταρχική κλιμάκωση, που ξεκίνησε με το “ιδιώνυμο” που ψήφισε η κυβέρνηση για τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών.
Καλούμε την διοίκηση της ΤτΕ και την κυβέρνηση να μην κατρακυλήσουν ακόμα περισσότερο στον αυταρχικό κατήφορο και να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Όλοι σήμερα στην κινητοποίηση στην πλατεία Κοραή στις 6 μμ».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις