Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Περιστέρι: Κύκλωμα έκλεβε ακριβά αυτοκίνητα σε Ελλάδα και Γερμανία και τα πουλούσε – Συνελήφθη 44χρονος απατεώνας

Περιστέρι: Κύκλωμα έκλεβε ακριβά αυτοκίνητα σε Ελλάδα και Γερμανία και τα πουλούσε – Συνελήφθη 44χρονος απατεώνας

Χειροπέδες σε έναν 44χρονο στο Περιστέρι, μέλος κυκλώματος που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών πολυτελών οχημάτων, ενώ, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στην περιοχή του Περιστερίου όχημα, το οποίο είχε κλαπεί από τη Γερμανία και το έθεσαν σε επιτήρηση.

 Όπως διαπιστώθηκε, είχε διατεθεί προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 44χρονος ιδιοκτήτης του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για κύκλωμα το οποίο τουλάχιστον κατά τους τελευταίους δύο μήνες δραστηριοποιείται στην κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα, ορισμένες φορές και σε χώρους στάθμευσης αεροδρομίου, τα παραβίαζαν, έμπαιναν μέσα και τα έβαζαν μπροστά χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό απενεργοποίησης των συστημάτων ασφαλείας τους (συναγερμοί, immobilizer) και στη συνέχεια έκλεβαν τα οχήματα.

Κατόπιν τα μετέφεραν στη Γαλλία και στην Ελλάδα προκειμένου να πουλήσουν, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο 44χρονος ως μέλος του κυκλώματος, παραλάμβανε τα κλεμμένα αυτοκίνητα και πλαστογραφούσε τους χαρακτηριστικούς τους αριθμούς, καθιστώντας τα νόμιμα και διαθέτοντάς τα προς πώληση σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από τη Γερμανία.

Από την έως τώρα έρευνα, η συνολική αξία των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 220.000 ευρώ.

Στην κατοχή του 44χρονου, μέσα στο κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του, καθώς και γύρω από αυτό, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

* 6 αυτοκίνητα,

* 3 κλειδιά αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτό που έθετε σε λειτουργία το όχημα,

* 61 πινακίδες κυκλοφορίας Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας,

* 1.970 ευρώ,

* Κινητό τηλέφωνο και

* 2 άδειες ικανότητας οδήγησης τρίτων προσώπων.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις