Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Περιστέρι: Πέθανε αβοήθητος περιμένοντας 47 λεπτά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Περιστέρι: Πέθανε αβοήθητος περιμένοντας 47 λεπτά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Νέα καταγγελία για ακόμη έναν θάνατο ασθενούς στο Περιστέρι που πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ένας 52χρονος, που υπέστη καρδιακό επεισόδιο στη Νέα Ζωή Περιστερίου, καταγγέλλεται ότι έχασε τη ζωή του λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και κρίσιμης καθυστέρησης στο να λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια, ενώ διέμενε πολύ κοντά στο «Αττικόν».

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο ο 52χρονος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, με πόνους στο στήθος και αμέσως η σύζυγός του κάλεσε ασθενοφόρο, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική λόγω έλλειψης οχήματος.

Δέκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την καταγγελία των συγγενών του 52χρονου, γίνεται νέο τηλεφώνημα, αλλά και πάλι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Τελικά, και καθώς ο 52χρονος είχε ιδιωτική ασφάλεια, η οικογένειά του τον μετέφερε με δικό της όχημα στην κοντινότερη ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου διαπιστώνεται από τους γιατρούς ότι πρέπει να διασωληνωθεί και τους λένε ότι πρέπει να μεταφερθεί. Ωστόσο, ούτε η ιδιωτική κλινική διέθετε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του.

Στις δύο παρά πέντε τα ξημερώματα και ενώ ο ασθενής βρισκόταν ήδη στην ιδιωτική κλινική, λίγο πριν ξεψυχήσει, η σύζυγός του δέχεται τηλεφώνημα από το ΕΚΑΒ, όπου τη ρωτάνε αν χρειάζεται ακόμα ασθενοφόρο. Αρνήθηκε γιατί δεν υπήρχε πλέον λόγος. Λίγη ώρα αργότερα, ο 52χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Από το ΥΠΥΓ λένε πως τα 30 ασθενοφόρα που κυκλοφορούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα, ήταν όλα σε διακομιδές γι’ αυτό και καθυστέρησαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις