Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Πέθαναν” μαζί κι εμείς τον Κώστα Γαβρά

“Πέθαναν” μαζί κι εμείς τον Κώστα Γαβρά

Θύματα ενός “σεσημασμένου” δημοσιογράφου έπεσαν τα ελληνικά και αρκετά ξένα ΜΜΕ μαζί και το newsit.gr. Σε έναν λογαριασμό στο twitter ο οποίος φαινόταν να ανήκει στη νέα υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η ίδια φερόταν να ανακοινώνει ότι έφυγε από την ζωή ο διάσημος μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς. Και μάλιστα στ’ αγγλικά.

Αρχικά να πούμε ότι ο Κώστας Γαβράς είναι καλά στην υγεία του. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «Είμαι ζωντανός. Έμαθα από μια συνάδελφό σας ότι πέθανα».

Ακούστε τον Κώστα Γαβρά αλλά και τα πικρόχολα σχόλια των “αλάνθαστων” δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Το αρχικό tweet ήταν: «ΕΠΕΙΓΟΝ. Έμαθα τώρα από το Παρίσι τα νέα του θανάτου του Έλληνα σκηνοθέτη και παραγωγού, Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα». Στην συνέχεια με δεύτερο tweet ο ιταλός δημοσιογράφος Tommasso Debenedetti μας ενημέρωνε ότι ο λογαριασμός είναι ψεύτικος.

Η κα Ζορμπά μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ είπε ότι έπεσε θύμα χάκερ και ότι δεν γνώριζε τίποτα γιατί ήταν στο υπουργείο για την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Είπε ακόμα ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το διαψεύσει και να επιληφθεί το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακούστε τι είπε η Μυρσίνη Ζορμπά στην ΕΡΤ

Η συνάδελφος με την οποία μίλησε πρώτα ο Κώστας Γαβράς είναι η Μαρία Δεναξά.

Στην παγίδα του Ιταλού δημοσιογράφου και όχι της Μυρσίνης Ζορμπά έπεσαν και πολλά ξένα ΜΜΕ. Δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να γράψουν την είδηση βασιζόμενοι σε ένα tweet στ’ αγγλικά από τη νέα υπουργό Πολιτισμού. Όπως και τα ελληνικά ΜΜΕ. Και ζητούμε συγγνώμη γι’ αυτό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις