Ελλάδα

Πέθανε η Αικατερίνη Κουμαριανού

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η ιστορικός Αικατερίνη Κουμαριανού.

Από τους ανθρώπους με συμμετοχή και παρουσία στη μεταπολεμική ελληνική κοινωνία, η Κουμαριανού κατείχε την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών από το 1978 ως το 1983, στη Σορβόνη, έχοντας διαδεχθεί τον Κ.Θ. Δημαρά.

Οι δημοσιεύσεις της σε ιστορικά και φιλολογικά περιοδικά και τα βιβλία της, αποτελούν σημεία αναφοράς σε διεθνείς και ελληνικές βιβλιογραφίες.

Τον Δεκέμβριο του 2007 επιμελήθηκε και δημοσίευσε τη συλλογή ελληνικών φωτογραφιών του πρώτου κατόχου της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στη Σορβόνη, Hubert Pernot, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ολκός.

Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επί μακρό χρονικό διάστημα δίδαξε ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία και ελληνική ιστορία στο αμερικανικό ίδρυμα College Year in Athens.

Συνεργάστηκε επί μακρόν στην ίδρυση του Ομίλου Μελέτης του Ελληνικού Διαφωτισμού και του περιοδικού «Ο ερανιστής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα