Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

Η δημοσιογραφία θρηνεί άλλο ένα μέλος της. Την Χαρά Τζαναβάρα.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών την οποία βοήθησε η ίδια να σταθεί στα πόδια της: « Ήταν από τους πρώτους εμψυχωτές, από τα πρώτα στελέχη της «Εφημερίδας των Συντακτών» και ήταν εκείνη που κατάφερε να μετατρέψει και με την ιδιότητα της, ως απόφοιτος του ΕΜΠ, ένα μικρό σχετικά χώρο σε μια λειτουργική εφημερίδα των 140 ανθρώπων. Μελέτησε, σχεδίασε και συμμετείχε η ίδια ακόμα και στις επισκευές, στη διαρρύθμιση, στην οικονομική επίπλωση, σε όλα. Με απίστευτο ζήλο και με τη βοήθεια των αγαπημένων της ανιψιών που φοιτούσαν τότε στο ΕΜΠ κυριολεκτικά τα έδωσε όλα».

Η Χαρά Τζαναβάρα κάλυπτε για χρόνια γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος το ρεπορτάζ περιβάλλοντος, πριν αυτό γίνει μόδα και αναδείκνυε με τα ρεπορτάζ της όλα τα κακώς κείμενα. Και δυστυχώς έφυγε πρόωρα.

Η απώλεια της Χαράς Τζαναβάρα μας γεμίζει με θλίψη, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας” παλιότερα και της “Εφημερίδας των Συντακτών” τα τελευταία χρόνια, άφησε με τη δουλειά της το δικό της ξεχωριστό στίγμα στους τομείς του περιβάλλοντος, της χωροταξίας και της ενέργειας με τους οποίους ασχολήθηκε με αξιοζήλευτη αφοσίωση. Σοβαρή, αμερόληπτη και πάντα με κοινωνική ματιά στα πράγματα, η Χαρά Τζαναβάρα εργάστηκε με πλήρη σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία και ανεξαρτησία.Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της», καταλήγει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις