Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, η πρωταγωνίστρια στο «Δράκο» και τη «Μαγική Πόλη»

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, η πρωταγωνίστρια στο «Δράκο» και τη «Μαγική Πόλη»

Στην καριέρα της, η ηθοποιός Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έπαιξε σε έξι ταινίες. Αλλά ήταν ταινίες «σταθμοί» στον ελληνικό κινηματογράφο: ο Δράκος, η Μαγική Πόλη, η Θεία από το Σικάγο, Κυριακάτικο Ξύπνημα.

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή (24.01.2021), όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας. Την ίδια μέρα και από την ίδια ανάρτηση έγινε γνωστό πως πέθανε και ένας άλλος ηθοποιός, ο Χάρης Νάζος. Οι θάνατοι των δυο ηθοποιών έγιναν γνωστοί αφού κηδεύτηκαν.

 

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έκανε σύντομη καριέρα στον ελληνικό κινηματογράφο και στη συνέχεια στράφηκε στην εσωτερική διακόσμηση, επάγγελμα που ακολούθησε για πολλά χρόνια.

 

 

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1935. Έμενε στο Νέο Φάληρο κοντά στο σπίτι του Θανάση Βέγγου. Ήταν ο σπουδαίος ηθοποιός που τη σύστησε στον Νίκο Κούνδουρο. Έτσι, έπαιξε κι εκείνη στις πρώτες ταινίες που έκανε και ο Θανάσης Βέγγος: Στη «Μαγική Πόλη» και στον «Δράκο».

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έπαιξε επίσης στο «Κυριακάτικο Ξύπνημα» του Μιχάλη Κακογιάννη που την είδε μια μέρα στο δρόμο και τη ρώτησε αν θέλει να παίξει στην ταινία του, αλλά ήταν και η μικρή κόρη του Ορέστη Μακρή και της Ελένης Ζαφειρίου στη «Θεία από το Σικάγο».

Ύστερα από έξι ταινίες όμως, εγκατέλειψε τον κινηματογράφο. Σε συνέντευξή της παλιότερα είχε πει ότι δεν ήθελε να αφήσει την ηθοποιία αλλά θα βάλει τέλος στη σχέση της με τον Νίκο Κούνδουρο. Έτσι παντρεύτηκε και έφυγε στην επαρχία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις