Ελλάδα

Πέθανε ο εκδότης του “Θεμέλιου”, Θόδωρος Μαλικιώσης

Πέθανε στα 87 του χρόνια ο βετεράνος εκδότης Θόδωρος Μαλικιώσης, συνιδρυτής με τον Μίμη Δεσποτίδη, του εμβληματικού εκδοτικού οίκου, “Θεμέλιο”.

Ενταγμένος στην ανανεωτική Αριστερά, με πολυετή διαδρομή και συνδικαλιστική δράση στον χώρο των εκδοτών, ο Θόδωρος Μαλικιώσης διένυσε μια συνεπή πολιτική πορεία.

Έως το τέλος της ζωής του συνέχισε να υποστηρίζει το ουμανιστικό πρόταγμα, τους αξιακούς κώδικες και την πνευματική νηφαλιότητα που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος.

“Ένα χρέος έχουμε, τη δημοκρατία και τα μάτια μας” έλεγε ο Θόδωρος Μαλικιώσης στην τελευταία του συνέντευξη, στις 23 Απριλίου 2017, στην εφημερίδα “Αυγή”.

Με τον φίλο και συνοδοιπόρο του, Μίμη Δεσποτίδη, ίδρυσαν τον εμβληματικό εκδοτικό οίκο, “Θεμέλιο” στην οδό Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από τη Νομική.

Ο εκδοτικός οίκος του Θόδωρου Μαλικιώση ήταν ίσως ο μόνος που έκλεισε η δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 9
Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή - Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Άνθρωποι στην παραλία
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ιεράπετρα που καίει σε τρία μέτωπα: Στη μάχη από το πρωί τα εναέρια μέσα - Στα 8 χιλιόμετρα επεκτείνεται ο πύρινος εφιάλτης
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή - Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας φιλοξενήθηκε κόσμος
Φωτιά Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
11