Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Σπαρακτική ανάρτηση από τον Σπύρο. Μπιπίλα.

Η είδηση πως ο γνωστός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή έγινε γνωστή το πρωί του Σαββάτου (21.08.2021) και βύθισε στο πένθος εκτός από την οικογένειά του και όσος συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και τέσσερις μήνες.

Την είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιπίλας.

Με απέραντο πόνο και θλίψη, συγκλονισμένος έμαθα το χαμό του αγαπημένου φίλου, του λατρευτού σε πολλές δουλειές, συνεργάτη στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη, του σπουδαίου ηθοποιού, του αθόρυβου καλλιτέχνη, του φιλοσοφημένου ανθρώπου, του συνεπούς εργάτη του θεάτρου, του φιλότεχνου, του σπουδαίου οικογενειάρχη… Κώστα μου πάλεψες τέσσερεις μήνες και φεύγεις τόσο νωρίς από κοντά μας.. Θα μας λείψεις. Θα μας λείπει το σπουδαίο ταλέντο σου, το χιούμορ σου, η φωνή σου που έντυσε τόσους ήρωες που λάτρεψαν τα παιδιά στις μεταγλωττίσεις..

Θα μας λείπει ένας σημαντικός ηθοποιός που είχε τη στόφα των μεγάλων σπουδαίων του παρελθόντος. ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ Η ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ..».

Δείτε την ανάρτηση

 

Η κηδεία του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, εκτός Αθηνών.

Ποιος ήταν ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Απόφοιτος της δραματικής σχολής Θεοδοσιάδη, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος είχε μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει μια μεγάλη γκάμα από σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη θεάτρου από αρχαία τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ζολά και Λόρκα, μέχρι Ζαν-Πωλ Σαρτρ, σύγχρονο αμερικανικό δράμα αλλά και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία.

Υπηρέτησε το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο στα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο Πόρτα και πολλά άλλα μεγάλα θεατρικά σχήματα.

Στην τηλεόραση, είναι γνωστοί οι ρόλοι που έχει παίξει σε πολλές δημοφιλείς ελληνικές σειρές όπως: Λουκάς Πασαμήτρος στο Έλα στη θέση μου, Στέφανος Τριανταφύλλου στο Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ, Ιπποκράτης Μπελούτσης στο Πενήντα-Πενήντα, Ευκλείδης Φωκάς στα Μυστικά της Εδέμ, Ανδροκλής Νικολαΐδης στους Συμμαθητές, Κάρολος Καρόλου στους Δροσουλίτες, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ στο Ακριβή μου Σοφία, Δημήτρης Κοσμάτος στο Τελευταίο αντίο, Νότης Αγορογιάννης στο Υπογραφή Πρίφτης, Ταξίαρχος Αριστείδης Γκίκας στην Άμυνα ζώνης, Αντώνης στο Ταξίμ, Παντελής στο Φεύγα, Γιώργος στο Μια αγάπη, μια ζωή –μεταξύ πολλών άλλων.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως: Η γυναίκα είναι… σκληρός άνθρωπος, Paperboat, Νήσος, Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα και Αύριο θα ‘ναι Αργά.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος έχει χαρίσει τη χαρακτηριστική φωνή του σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, κυρίως της Disney, όπως οι: Μαύρος Πητ στον Μίκυ Μάους, Μάμρα (Mumm-Ra) στους Thundercats, Optimus Prime στους Transformers, Τίγρης στο Γουίνι το Αρκουδάκι, Κύριος Πατάτας στο Toy Story, Δρ. Τζούμπα στο Λίλο και Στιτς, Cogsworth στην Πεντάμορφη και το Τέρας και Τζάνγκο στον Ρατατούη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις