Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος – Ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ Covid

Γιάννης Κυριόπουλος

Πέθανε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με νόσο Covid.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος έδωσε γενναία μάχη, αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε με ραγδαίους ρυθμούς και σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου διαγνώστηκε η σοβαρή λοίμωξη.

Στην συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό όπου υπήρχε διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ covid.

Παρά τον πλήρη εμβολιασμό του (σ.σ. τρεις δόσεις) η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του ομότιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), οδήγησε τάχιστα σε πολύ σοβαρή λοίμωξη, με αποτέλεσμα το βράδυ της Δευτέρας, 11.04.2022, να καταλήξει…

Ποιος ήταν ο Γιάννης Κυριόπουλος

Ο Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.

Από το 1985 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ είχε εκλεγεί τέσσερις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Είχε επίσης διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις