Ελλάδα

Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν

- Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία άφησε ο μεγάλος ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν
- Νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού
- Ήταν 83 ετών και από τους πιο μορφωμένους ηθοποιούς της γενιάς του

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Πέτρος Φυσσούν. Ο Πέτρος Φυσσούν νοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1933 και ήταν γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών. Είχε ασχοληθεί και με την πολιτική.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975. Ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών και μιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πώς εξαρθρώθηκε η σπείρα που πούλαγε ναρκωτικά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Ο ρόλος των «4» που συνελήφθησαν και το βίντεο από τη δράση τους
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο αρχηγός της οργάνωσης - Κατασχέθηκαν πάνω από 6 κιλά ναρκωτικών και 20.000 ευρώ - Αστυνομικός υποδύθηκε τον πελάτη και έπιασε τον διακινητή στα πράσα
Μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Χρήστος Δήμας για το κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα: Εξετάζεται flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων
«Ο Κηφισός χρειάζεται σίγουρα σημαντικές παρεμβάσεις, και γι’ αυτό εξετάζουμε αρκετά διαφορετικά σενάρια. Ένα πετυχημένο παράδειγμα είναι η υπερυψωμένη λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας 8