Παρασκευή, 14 Ιουν.
37oC Αθήνα

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος ήταν απόστρατος αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και διετέλεσε δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010, όταν τέθηκε σε αργία, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 56%, χωρίς, όμως, τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία. Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία, κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο, παρά τις διάφορες δικαστικές εμπλοκές του και το γεγονός ότι τυπικά βρισκόταν σε αργία.

Ως εκ τούτου, άσκησε για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα καθήκοντά του, καθώς η παράταξή του υποχρεώθηκε να ορίσει νέο δήμαρχο, με απόφαση που έλαβε τον Νοέμβριο 2014.

Τους τελευταίους μήνες επιδεινώθηκαν τα προβλήματα υγείας που τον ανάγκασαν να μένει στο σπίτι του πάντα στη Ζαχάρω, έχοντας κοντά τον γιό του και τον εγγονό του. Του είχε στοιχίσει, ωστόσο, ο θάνατος της κόρης του Αμαλίας που πέθανε σε νεαρή ηλικία αιφνιδιαστικά πριν από δεκαεννέα χρόνια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ έγινε πρωτοπόρος με τον δικό του τρόπο για να διαφημίσει την περιοχή του. Ο Πανταζής Χρονόπουλος ήταν ο εμπνευστής της γνωστής σε όλους “Sugar Town” – θέμα και της ομότιτλης βραβευμένης ταινίας του Κίμωνα Τσακίρη – καθώς προσπάθησε να “αποκαταστήσει” αρκετά παλικάρια του τόπου με κοπέλες ακόμη και από το εξωτερικό, εξαιτίας των παραπόνων των κατοίκων για έλλειψη γυναικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις