Ελλάδα

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μάνος Φραγκιαδουλάκης

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας - Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ηλικία 80 χρόνων, άφησε σήμερα (15.06.2025) την τελευταία του πνοή ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης, ο οποίος ήταν 30 χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Aποτέλεσμα αυτού ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να βρεθεί νεκρός σήμερα στο σπίτι του στην περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου, αναφέρει το neakriti.gr.

Ποιος ήταν ο Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης

Ιατρός ακτινολόγος στο επάγγελμα, και έχοντας μακρά και πολυσχιδή πορεία στον χώρο της Υγείας, ο Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης συνέχισε την καριέρα του στο χώρο της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1945 και είχε φοιτήσει στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε την ιατρική του καριέρα ως ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (1977-1980). Από το 1981 δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ακτινολόγος στο Ηράκλειο.

Το 1992 συνέβαλε στην ίδρυση του Διαγνωστικού Κέντρου «Παγκρήτια Υγεία», το οποίο επεκτάθηκε σε όλη την Κρήτη. Από το 2008 υπηρετεί ως Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Βενιζελείου – Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Διετέλεσε Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ (1993-2007), Αντιδήμαρχος Ηρακλείου (1984-1992) με αρμοδιότητες Υγείας, Καθαριότητας και Πρόνοιας, καθώς και πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ.

Έχει διατελέσει επίσης άμισθος πρόεδρος του Βενιζελείου Νοσοκομείου (1983-1987), ιδρύοντας κρίσιμες κοινωνικές δομές όπως το ΚΕΣΑΝ και ΚΑΠΗ, που αποτέλεσαν πρότυπα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 6 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που παρίσταναν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν πολίτες – Πάνω από 565.000 ευρώ η λεία τους
Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε το τηλεφωνικό κέντρο της οργάνωσης, όπου συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ ένα ακόμη άτομο συνελήφθη σε χώρο του ίδιου οικήματος, όπου φυλάσσονταν τα κλοπιμαία
Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Ζωγράφου: Συγκλονίζει η μητέρα του φοιτητή που του πέταξαν μολότοφ – «Ζει από θαύμα, μου είπε ότι δεν θέλει να ξαναπάει στο Πανεπιστήμιο»
«Δεν ξαναπάω πανεπιστήμιο. Αν είναι να χάσω τη ζωή μου, να μου λείπουν οι σπουδές» τόνισε η μητέρα του φοιτητή που τραυματίστηκε από μολότοφ που του πέταξαν
Επίθεση αγνώστων στην Πανεπιστημιούπολη
15
18 συλλήψεις για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ σε πάνω από 10 νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη - Χειροπέδες σε ιδιοκτήτες και «μπροστινούς»
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι άνδρες και μία γυναίκα, ιδιοκτήτες καταστημάτων, που λειτουργούσαν με «αχυρανθρώπους» και μπροστινούς, άλλαζαν διευθύνσεις και δεν πλήρωναν τα ποσά, που τους αναλογούσαν στην εφορία
Νυχτερινό κέντρο
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
57