Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Πέθανε στα 92 η Τασούλα Αδαμίδου – Η θρυλική απαγωγή που παραλίγο να αιματοκυλίσει την Κρήτη

Πέθανε στα 92 η Τασούλα Αδαμίδου – Η θρυλική απαγωγή που παραλίγο να αιματοκυλίσει την Κρήτη
YouTube

Έφυγε σε ηλικία 92 ετών από τη ζωή η Τασούλα Αδαμίδου. Αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο στη θρυλική υπόθεση απαγωγής που «έγραψε» ιστορία στην Κρήτη πριν από 72 χρόνια!

Ήταν καλοκαίρι του 1950 και η Κρήτη απειλείται με αιματοκύλισμα. Ο Κώστας Κεφαλογιάννης, αδερφός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος, Μανόλη Κεφαλογιάννη, «κλέβει» την όμορφη Τασούλα.

Η 22χρονη είναι κόρη του βουλευτή των Φιλελευθέρων, Γιώργη Πετρακογιώργη. Έβγαινε από τον κινηματογράφο «Όασις» του Ηρακλείου όταν ο Κώστας Κεφαλογιάννης την άρπαξε με άλλους πέντε οπλοφόρους και τη μετέφερε με νοικιασμένο αυτοκίνητο και οδηγό στον Ψηλορείτη.

Όπως υπενθυμίζει το cretalive.gr, περισσότεροι από 1.000 οπλοφόροι, οπαδοί του βουλευτή Γιώργη Πετρακογιώργη, ετοιμάζονται να επιτεθούν σε άλλους τόσους οπλισμένους Ανωγειανούς, οπαδούς του επίσης βουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, για να πάρουν πίσω την Τασούλα.

Ο απαγωγέας Κώστας Κεφαλογιάννης επικηρύχτηκε και μάλιστα σε όλη την Κρήτη επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος, λόγω της βεντέτας!

Για τη μυθιστορηματική απαγωγή που συγκλόνισε την Κρήτη το 1950, γράφτηκαν τα βιβλία, «Η απαγωγή της Τασούλας» του Τάσου Κοντογιαννίδη και τα «Αμίλητα βαθιά νερά» της Ρέας Γαλανάκη.

Βίντεο της Βιβλιοθήκης της Βουλής για την υπόθεση της θρυλικής απαγωγής:

Από τότε πέρασαν επτά δεκαετίες και την Κυριακή (06.11.2022), η Αναστασία (Τασούλα) Αδαμίδου κηδεύτηκε σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο, όπως έκανε γνωστό η ανιψιά της, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Αριστέα Πλεύρη.

Ετάφη στο Α’ Κοιμητήριο του Αγ. Κωνσταντίνου στο Ηράκλειο, στον οικογενειακό τάφο που υπάρχει, δίπλα στους γονείς, τα αδέρφια της και όσους αγαπούσε…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις