Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πετράλωνα: Τα ερωτήματα που «καίνε» στην πολύκροτη υπόθεση – Τι λένε τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους

Πετράλωνα: Τα ερωτήματα που «καίνε» στην πολύκροτη υπόθεση – Τι λένε τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχει γεννήσει η δημοσιοποίηση της υπόθεσης βιασμών των δύο αδερφών, από τον πατέρα τους αλλά και άλλα άτομα όπως καταγγέλλουν τα αδέλφια από τα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο LiveNews ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα άτομα που υπέδειξε ο 17χρονος ως βιαστές του, υποδεικνύονται και μέσω του προφίλ που διατηρεί ο πατέρας του στο facebook.

Πρόκειται για άτομα που δεν είχαν στενές επαφές με τον άντρα παρά μόνο στο πλαίσιο της δουλειάς του.

Την ίδια ώρα στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν τέσσερις καταθέσεις γειτόνων που αναφέρουν την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σπίτι της οικογένειας. Ωστόσο, υπάρχουν δύο άτομα που είχαν επισκεφτεί το σπίτι και υποστηρίζουν πως το σπίτι δεν βρισκόταν στην κατάσταση αυτή. Πρόκειται για συγγενή της μητέρας και τη babysitter του μικρότερου παιδιού.

Τέλος, η αστυνομία έχει εξετάσει το ποινικό μητρώο, τις ηλεκτρονικές συσκευές των κατηγορουμένων της υπόθεσης ακόμη και τις οικονομικές συναλλαγές τους. Κανένα στοιχείο έως τώρα δεν αποδεικνύει την εμπλοκή τους σε υποθέσεις παιδοφιλίας ή σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Η μητέρα έστειλε εξώδικο για «ανακρίβειες»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή που έφτιαξε η μητέρα μέσω των δικηγόρων, αναφέρει για την πολύκροτη υπόθεση:

«Δημιουργείται αβάσιμα στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι η εντολίδα μας έχει διαπράξει ειδεχθή αδικήματα σε επίπεδο κακουργήματος, και μάλιστα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των παιδιών της… Επειδή η παράθεση ανακριβών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση, προσβάλλουν την προσωπικότητα της και διαταράσσουν την ψυχική ηρεμία της ανήλικης κόρης της, σας καλούμε να παύσει η αναφορά στο πρόσωπο της ίδιας, του 17χρονου ανήλικου γιου της και της μικρότερης κόρης της και να διακοπεί η ανεξέλεγκτη εισροή και εκροή αναληθών και μη διασταυρωμένων πληροφοριών».

Τι λένε τα ίδια τα αδέρφια για τους βιασμούς

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη της φρίκης στα Πετράλωνα, η 22χρονη που κατήγγειλε μαζί με τον 17χρονο αδελφό της τον πατέρα τους για βιασμό μίλησε στο LiveNews.

«Τώρα η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας κι εμείς. Ελπίζω τώρα με αυτή την κίνηση που έγινε να προχωρήσουν λίγο πιο γρήγορα τα πράγματα» είπε η 22χρονη κοπέλα.

Από τη δική του πλευρά ο πατέρας των παιδιών με δηλώσεις του στο LiveNews, δήλωσε αθώος και πως τίποτα από όσα τον κατηγορούν δεν ισχύει: «Είμαι αθώος, δεν έχει συμβεί τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορούμαι. Έχουν παρασυρθεί τα παιδιά μου από εξωτερικό παράγοντα και αυτό θα το καταδείξει και η δικαιοσύνη».

Ο άνθρωπος που κατονομάζει ως ενορχηστρωτή της συκοφάντησης του είναι ο ποιητής που μίλησε χτες στο LIVE NEWS για όλους και για όλα.

«Προφανώς και δεν φταίνε μόνο οι αρχές. Φταίνε και αυτοί που γνωρίζουν και δεν μιλούν και πρώτη από όλους η μητέρα» είχε πει ο συγγραφέας στο Live News.

«Αισθάνονται αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. λογοτέχνη) σαν συγγενή τους. Δεν έχουν κάποιον άλλον στενό συγγενή που να τα στηρίζει» αναφέρει η δικηγόρος της 22χρονης.

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ο 17χρονος λέει πως τον βοήθησε να βγει από την κόλαση που ζούσε μέσα στο σπίτι. Ο άνθρωπος που του εξήγησε πως τίποτα από όσα ζούσε ήταν φυσιολογικά.

«Τα θεωρούσα όλα φυσιολογικά»

«Με επιμελήθηκε ηθικά, δίνοντάς μου να καταλάβω ότι υπάρχει το σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό. Οι κινήσεις του σώματός μου, ήταν όλες κινήσεις που μιμούνταν σεξουαλικές στάσεις και ενέργειες, αφού έτσι είχα γαλουχηθεί. Ο άνθρωπος αυτός μου έδινε να καταλάβω ότι αυτά δεν είναι ωραία πράγματα, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα για ένα παιδί και προσπαθούσε πολύ για να με κάνει να του εμπιστευτώ τι ακριβώς βιώνω και γιατί λειτουργώ όπως λειτουργώ. Το ίδιο ενδιαφέρον έδειξε και για τις αδελφές μου» δηλώνει το 17χρονο αγόρι.

Ωστόσο, ψυχολόγος διορισμένη από την ανακρίτρια δεν είχε εντοπίσει περίεργες συμπεριφορές στα παιδιά που να την υποψιάσουν για πιθανή σεξουαλική κακοποίηση.

Διορίστηκε από την ανακρίτρια και εξέτασε όλη την οικογένεια. Από την επαφή της ψυχολόγου με τα παιδιά, δεν προέκυψαν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι τα ανήλικα είχαν υιοθετήσει περίεργες συμπεριφορές, διαφορετικές από αυτές που έχουν συνομήλικά τους παιδιά. Στο εσωτερικό της οικογένειας υπήρχαν έντονες διενέξεις και διαφορές. Ήταν μία οικογένεια που είχε εσωτερικά προβλήματα.

«Να ζητήσουμε συγγνώμη στην επιστήμονα που μίλησε το παιδί θαρραλέα… γιατί λέει ότι δεν είχε την συμπτωματολογία που ήθελε να δει σε ένα κακοποιημένο παιδί» δήλωσε ο νομικός σύμβουλος των παιδιών, Σπύρος Χαριτάτος.

Όπως αποκάλυψε πάντως χτες ο λογοτέχνης μέσω του LiveNews μετά από παράκληση της μητέρας των παιδιών, ο πραγματογνώμονας που είχε κληθεί να ερευνήσει στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα δύο αδέρφια, πήγε στο δικό του το σπίτι και όχι στης οικογένειας.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις