Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πετρελαιοκηλίδα – Άλιμος: Εντυπωσιακές εικόνες από το βυθό [pics, vids]

Άλιμος πετρελαιοκηλίδα

Ένα υποβρύχιο βίντεο από το βυθό του Αλίμου είναι διαφορετικό απ’ όσα είχαμε δει μέχρι σήμερα. Παρά την πετρελαιοκηλίδα, παρά τη ρύπανση, η φύση έχει τους δικούς της “νόμους”.

Ο Άλιμος είναι μια από τις περιοχές του παραλιακού μετώπου που ρυπάνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα. Στις εικόνες και το video που θα δείτε παρακάτω φαίνεται να υπάρχει ζωή στο βυθό της θάλασσας. Είναι στον Άλιμο.

Άλιμος: Εντυπωσιακές εικόνες από την «Ακτή του Ήλιου»

Το βίντεο τραβήχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης (19.09.2017) από το καταδυτικό συνεργείο της εταιρίας Piccard Hellas Divers, που συμμετέχει στην επιχείρηση για τον καθαρισμό της οργανωμένης πλαζ «Ακτή του Ήλιου», στον Άλιμο.

Η ζωή φαίνεται να συνεχίζεται κανονικά, παρά τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα.

Υπάρχουν χιλιάδες ψάρια στον κοραλλιογενή ύφαλο.

«Δεν παρατήρησα ίχνη από μαζούτ στο βυθό» είπε στο notia.gr, ο Γιώργος Βεντούρας, υπεύθυνος της εταιρίας, η οποία έκανε τις υποβρύχιες λήψεις.

«Οι άνθρωποι εδώ κινητοποιήθηκαν άμεσα και έκαναν τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν ότι κάνουν τώρα τα εξειδικευμένα συνεργεία σε διπλανές παραλίες που τοποθετούν φράγματα με ειδικά αντιρρυπαντικά «λουκάνικα» που απορροφούν το μαζούτ.

Επειδή έχω καταδυθεί ξανά εδώ, στον κόλπο του Αλίμου και γνωρίζω καλά το βυθό, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν είδα σημάδια καταστροφής».

Άλιμος πετρελαιοκηλίδα

Αν και όπως είπε δεν έκανε έλεγχο για την καθαρότητα των νερών, η ζωή στο βυθό μοιάζει να “κυλάει” κανονικά. «Υπάρχει κοραλλιογενής ύφαλος που φιλοξενεί χιλιάδες ψάρια.

Ροφούς, κυνηγούς, τόνους  μέχρι και μια σμέρνα είδα κάτω από ένα βράχο. Έχει ακόμη και σφουγγάρια. Στο σημείο που βούτηξα το βάθος είναι 4-5 μέτρα. Ο κόλπος είναι ανοιχτός και τα νερά καθαρίζουν γρήγορα, δεν μένουν στάσιμα», τόνισε.

Πηγή: notia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις