Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πετρελαιοκηλίδα: Λίγοι οι… τολμηροί στις παραλίες

πετρελαιοκηλίδα

– Η πετρελαιοκηλίδα έχει αποθαρρύνει τους Αθηναίους, αφού οι περισσότερες παραλίες είναι άδειες, παρά τον καύσωνα
– Υπάρχουν όμως κάποιοι που επιμένουν να κολυμπούν σε παραλίες των νοτίων προαστίων που επλήγησαν από την ρύπανση!
– Γονείς φαίνονται σε φωτογραφίες με τα παιδιά τους να κάνουν μπάνιο στον Άλιμο!

Οι… εκκλήσεις “έπιασαν τόπο”, τουλάχιστον για τους περισσότερους. Παρόλο που η εικόνα των παραλιών του Σαρωνικού είναι φανερά καλύτερη όσο περνούν οι μέρες, όλο και λιγότεροι Αθηναίοι επιλέγουν να κάνουν μπάνιο στα νερά που… επισκέφθηκε η πετρελαιοκηλίδα.

Δεκάδες φωνές ειδικών τις τελευταίες ημέρες το λένε ξεκάθαρα: Μην κολυμπάτε στα νερά. Ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες μετρήσεις ούτως ώστε να γίνει ακριβές το μέγεθος της καταστροφής. Και κατά προέκταση το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν όσοι κολυμπούν στις ακτές. Ακτές που ήταν… κατάμαυρες από το πετρέλαιο και το μαζούτ.

Και όμως, υπάρχουν ακόμη πολίτες που και σήμερα, επέλεξαν να κολυμπήσουν σε παραλίες των νοτίων προαστίων που έχουν αποδεδειγμένα ρυπανθεί από την πετρελαιοκηλίδα!

Στις παρακάτω εικόνες του newsit.gr μπορείτε να δείτε ακόμη και γονείς που κολυμπούν με τα παιδιά τους στον Άλιμο!

Δείτε τις εικόνες

πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα

Πετρελαιοκηλίδα: Άδειες οι παραλίες, αλλά υπάρχουν ακόμη “τολμηροί”

Σχεδόν άδειες είναι σήμερα, Κυριακή 17.09.2017 οι παραλίες της Αθήνας. Η περιβαλλοντική ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του “Αγία Ζώνη ΙΙ” στην Σαλαμίνα αποθαρρύνει πολλούς πολίτες… Το ναυάγιο σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Μια βδομάδα μετα τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, λοιπόν, ελάχιστοι επισκέφθηκαν τις παραλίες στα νότια προάστια. Κι αυτό παρά το κύμα καύσωνα που πλήττει από σήμερα τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Μεγάλες ποσότητες μαζούτ είχαν ξεβραστεί σε δεκάδες ακτές, ωστόσο όπως προαναφέραμε, η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη. Στον Άλιμο, την ώρα που δεν κολυμπούσε κανείς, ένας κύριος βγήκε απο τη θάλασσα χαμογελαστός, δίχως να δείχνει πως φοβάται την μόλυνση των νερών.

Γιατί να μην κολυμπήσω; Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Παθαίνω καρκίνο από άλλα πράγματα το μαζούτ θα φοβηθούμε; Κάνω μπάνιο κανονικά!“, ανέφερε χαρακτηριστικά στο newsit.gr.

Δείτε τις εικόνες από το σημείο

πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα

πετρελαιοκηλίδα

Στις παραλίες, πάντως, το κολύμπι απαγορεύεται, με τις ξαπλώστρες των επιχειρήσεων να είναι κλειστές και τις παραλίες άδειες…

πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις