Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πετρόπουλος: Δεν θα πάρουν αναδρομικά όλοι οι συνταξιούχοι

Πετρόπουλος: Δεν θα πάρουν αναδρομικά όλοι οι συνταξιούχοι

Το θέμα φαίνεται ότι είναι πολιτικό κι έτσι οι συνταξιούχοι όταν ακούν αναδρομικά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον επιφυλακτικοί καθώς η κυβέρνηση δεν δείχνει τις προθέσεις της και με τις τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πολύ απλά ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν μπορούν να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά, καθώς το δημόσιο ταμείο δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση.


Ο υφυπουργός ανέφερε με νόημα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη θα λάβουν αναδρομικά των συντάξεων σημειώνοντας μάλιστα ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει αναδρομική ισχύ για όλους, υπενθυμίζοντας ότι έχει κρίνει συνταγματικό το νόμο που προβλέπει πλαφόν 16,2% του ΑΕΠ για τις συντάξεις και συνεπώς οποιαδήποτε άλλη απόφαση για επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί περικοπές, θα προσέκρουε σε αυτό το νόμο.

Σχολιάζοντας επίσης τις αποφάσεις δικαστηρίων που δίνουν αναδρομικότητα, έκρινε ότι είναι αντίθετες με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας παράλληλα ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδι με τα αναδρομικά αναζητώντας πελατεία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις