Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πέτρος Φιλιππίδης: Από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές της Τρίπολης

Πέτρος Φιλιππίδης
Φωτογραφία αρχείου

Στις φυλακές της Τρίπολης αναμένεται να οδηγηθεί στις 13.00 ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος πέρασε στη νύχτα στη ΓΑΔΑ, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Εκεί θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία με την καραντίνα – λόγω του κορονοϊού- και την συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών. Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα, όπου δεν υπάρχουν τα γνωστά κελιά των 3-4 ατόμων, αλλά χώροι όπου κρατούνται 18 – 20 κρατούμενοι μαζί. Συνολικά, στις φυλακές της Τρίπολης εκτίουν την ποινή τους 110 άτομα. Κρατούνται έγκλειστοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα (βιασμοί , παιδεραστία, σεξουαλικη παρενόχληση κλπ), όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης

Εκτός από τον Δημήτρη Λιγνάδη, στην ίδια φυλακή κρατούνται επίσης ο ιερέας από τη Μάνη, που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση και συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει ο «δράκος του Αμαρουσίου» που κρίθηκε πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ανακρίτρια, υπό άκρα μυστικότητα, διενήργησε την κύρια ανάκριση, καλώντας τις παθούσες να καταθέσουν εκ νέου ενώπιον της. Οι τρεις γυναίκες επιβεβαίωσαν όσα είχαν πει και στις εισαγγελικές αρχές. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε να απολογηθεί, υπό άκρα μυστικότητα, κάτι σπάνιο για μία τόσο σοβαρή υπόθεση, που απασχολεί όσο λίγες την κοινή γνώμη.

Τελικά, μολονότι, και ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες, δεν έπεισε ούτε τη δικαστική λειτουργό ούτε τον αρμόδιο εισαγγελέα και διατάχθηκε η προφυλάκιση του.

Το χρονικό

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη άρχισε πριν από έξι μήνες. Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2021 όταν τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Click4more: Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την φυλάκισή του

Η καταγγελία των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούσε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όπερ και εγένητο λίγους μήνες μετά.

Οι καταγγελίες των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη μπορεί να μην παρουσίαζαν ποινικό ενδιαφέρον καθώς πλέον είχαν παραγραφεί ωστόσο άνοιξαν το δρόμο προκειμένου να υπάρξουν κι άλλες γυναίκες-θύματα που έσπασαν τον κύκλο της σιωπής και βρήκαν τη δύναμη για να μιλήσουν στις αρμόδιες αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις