Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις δυο εκ των θυμάτων

Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις δυο εκ των θυμάτων

Δεκτό έκανε το δικαστήριο με απόφασή του το αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ώστε να καταθέσουν στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η κατάθεσή τους θα πρέπει να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κατάθεσή τους θα δοθεί χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών, διότι, όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε η εισαγγελέας, δεν θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους με την κατάθεσή τους στο ακροατήριο με δημοσιότητα.

Καυγάς και διακοπή 

Αφού η πλευρά των δυο γυναικών, που κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη η μια ότι τη βίασε και η δεύτερη ότι αποπειράθηκε, κατέθεσε αίτημα να γίνει η κατάθεσή τους κεκλεισμένων των θυρών, προκλήθηκε καυγάς ανάμεσα στους δικηγόρους των δυο πλευρών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγη ώρα. 

«Εκτίθεστε κυρίες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο». Με αυτή τη φράση είχε αντιμετωπίσει η Κική Μπακιρτζίδου, εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, το αίτημα των θυμάτων για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών. 

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή. 

Σήμερα (28.03.2022) είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο δικαστήριο ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης. Αδυνατισμένος αλλά όχι όσο φανταζόταν κανείς, ο γνωστός ηθοποιός δεν μπήκε στο δικαστήριο από την κεντρική είσοδο, όπως π.χ. ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά τον έβαλαν με το ασανσέρ από το κυλικείο. 

Στο δικαστήριο βρίσκονται επίσης η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις