Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πέτρος Τατσόπουλος: “Υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου”

Πέτρος Τατσόπουλος

Νοσηλεύεται ακόμη στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο πρώην βουλευτής διανύει το δεύτερο 24ωρο χωρίς μηχανική υποστήριξη μετά το διάρκειας πέντε ωρών χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.
Αναλυτικά τι λένε οι θεράποντες ιατροί για την κατάσταση της υγείας του.
Συγκλόνισε νωρίτερα ο γιατρός που τον χειρούργησε – “Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις”.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος υποβλήθηκε σε πολύωρη (σ.σ. πάνω από πέντε ώρες συγκεκριμένα) χειρουργική επέμβαση την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019.

Η on air λιποθυμία του πρώην βουλευτή και συγγραφέα, ενώ μιλούσε ζωντανά στην τηλεόραση του Alpha, συγκλόνισε το πανελλήνιο, με τον ίδιο έκτοτε να μάχεται γενναία για να κρατηθεί στην ζωή.

Θυμηθείτε την σοκαριστική στιγμή

https://www.youtube.com/watch?v=n-A1wqyC_3Q

Με νέο ιατρικό ανακοινωθέν, οι θεράποντες ιατροί ενημερώνουν για την κατάσταση της υγείας του.

Πέτρος Τατσόπουλος: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

«Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής:

– Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.

– Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς.

Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Iatropedia.gr η Διοικήτρια του Ιπποκράτειου, Αναστασία Μπαλασοπούλου, τόνισε πως “Το σύστημα για ακόμη μία φορά λειτούργησε με ετοιμότητα, ταχύτατα, αποτελεσματικά. Είμαστε περήφανοι για τους γιατρούς μας, για τον συντονισμό μεταξύ των τμημάτων μας και αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εδώ για να εξυπηρετήσει όποιον συνάνθρωπό μας πάσχει”.

“Γλίτωσε από βέβαιο θάνατο ο Πέτρος Τατσόπουλος”! Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον έσωσε

Από χθες το απόγευμα, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε και σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του iatropedia.gr, είχε και επικοινωνία με τους γιατρούς του. Η κατάστασή του είναι σταθερή είπε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» (σ.σ. στο πάνελ της οποίας βρισκόταν ο Πέτρος Τατσόπουλος το πρωί της Τρίτης όταν συνέβησαν όλα) ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου, Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Ο άνθρωπος που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο γιατρός που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του γνωστού συγγραφέα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής. «Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις», είπε ο Δ. Λυμπεριάδης. Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, είπε: «είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά».

Όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε από το στούντιο στο νοσοκομείο «είχε σχεδόν μηδέν πίεση» είπε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης. Και η περιγραφή για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το χειρουργείο, είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές. «Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», είπε.

Πλέον, η κατάστασή του είναι καλύτερη. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σώσαμε», σημείωσε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή του

Κεντρική φωτογραφία από: YouTube.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις